Kaupallinen yhteistyö: Yrjö Wigren

Kaikilla meillä on kotiruokia, jotka tulevat kuin selkäytimestä. Yhdessä vuoassa kätevästi valmistuvat ruoat ovat helppoja ja varmoja – kunhan niitä ei unohda uuniin 😀

Tutuksi tulleen kinkkukiusauksen voi tuunata meetwurstilla, joka tuo vuokaan paljon tavallista kinkkua enemmän makua. Meetwurstissa on jonkin verran suolaa, mikä pidentää sen säilyvyyttä eikä säilöntäaineille ole niin paljoa tarvetta. Tästä johtuen meetvurstivuokaan ei tarvitse lisätä erikseen suolaa, vaan kaikki tarvittava suolaisuus tulee metukasta. Tässä reseptissä käytän Wigreniltä saamaani lyypekkiläistä meetwurstia, jossa on 100 grammaa kohden käytetty 137 grammaa lihaa, sekä tavallista meetwurstia enemmän rasvaa. Tämä tekee meetwurstista maukkaan ja tuhdin, juuri sopivan uuniruokaan.

Koska perunoiden mausta iso osa on nimenomaan perunan kuoressa, pyrin käyttämään perunan kuorineen aina kun mahdollista. Tässä tapauksessa säästyy vieläpä perunoiden kuorimiseen menevä aika. Kannattaa toki valita ohutkuorisia perunoita, jotta suutuntuma on miellyttävä. Tuhtien makujen kanssa pidän yrttien tuomasta raikkaudesta, siksi laitoin muutaman rosmaariinin havusen vuokaan, tehden kokonaisuudesta vielä astetta maukkaamman.

vuoka resepti

wigren metukkavuoka

Metukkavuoka

Tarvitset:
2 pkt Wigrenin lyypekkiläistä meetwurstia*
8 perunaa
2 dl kermaa
1 sipuli
halutessa hiukan rosmariinia tai timjamia

Valmista näin:
Kuori sipuli ja pese perunat, viipaloi sitten molemmat ohuiksi viipaleiksi.

Lado uunivuokaan kerroksittain perunaa, sipulia, yrttejä ja meetvurstia.

Kaada lopuksi vuokaan 2 dl kermaa ja tarvittaessa hiukan vettä tai lientä. Laita vuoka uuniin ja paista 1-1,5 tuntia 170 asteessa.

Anna vuoan hetki vetäytyä ennen tarjoilua. Jos haluat käyttää jotain muuta kuin perunaa, kokeile kotimaista maa-artisokkaa ohuelti viipaloituna.

*Tuote saatu blogin kautta

 meetwursti

meetvursti laatikko

Vastaa


Looking for Something?