Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

mac and cheese perinteisesti

mac and cheese
Jenkki ohjelmissa näkyy aina vähän väliä mac and cheese jota hehkutetaan maasta taivaisiin. Googlailin perusohjeita ja niissä tuli vastaan että yleinen ohje on että tehdään valkokastike jonne tulee juustoa ja makaronia joukkoon. Tämä vielä yleensä paahdetaan uunissa. Tällä kertaa tein kuitenkin ihan perusverision ilman paahtamista jotta voin päästä originaalin kanssa samalla viivalle. Muutaman lusikallisen maistaneena, voin ymmärtää miksi tätä niin hehkutetaan.
mac and cheese ohje
Mac and cheese semi perinteisesti
5dl maitoa
3rkl vehnäjauhoja
3rkl voita
2dl raastettua vahvaa juustoa
mustapippuria ja tuoretta sipulia
4-5dl kypsää makaronia

Sulata voi ja lisää vehnäjauho. Sekoita ja lisää vähitellen maito. Muista sekoittaa pohjasta ettei vehnäjauho tartu. Kun kaikki maito lisätty, anna kiehua ihan hiljalleen muutama minuuttia ja nosta lämmöltä. Raasta juusto ja lisää joukkoon. Lisää makaroni, ja sekoita. Tarjoillessa, viimeistele runsaalla pippurillaja pieniksi pilkotulla sipulin varrella.
makaronia ja juustoa
Suosin tässä reseptissä Västerbottens ostia joka on yksi näistä paremmista pohjoismaisista juustoista. Jos on oikea juuston ystävä, kävisi tähän myös gryuer tai vaikka kotimainen aito cheddar.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?