Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

luumu hapanimeläkastike

Oletko koskaan pohtinut kuinka tehdään maukkaan koukuttava hapanimelä kastike? Tässä jutussa teen version, jota kokeilin vähän aikaa sitten, kun luumut oli tarjouksessa ja sehän onnistui oikein hyvin. Totesin jälkeenpäin että tämä oli ehkä paras hapanimelä kastike mitä olen koskaan aiemmin maistanut. Jos tämä hehkutus myy sinulle mielikuvan kokeilla, tervetuloa lukemaan ohje 🙂
hapanimelä kastike valmistus
Luumu hapanimeläkastike
1rsa luumuja
1dl sokeria
1dl ketsuppia
0,5dl etikkaa
3-4 vihreää chiliä
halutessa mausteiksi
inkivääriä, kesäsipulia,
valkosipulia, seesamöljyä
halutessa suurusta pienellä määrällä maissitärkkelystä,
mutta tämä versio ei tarvinnut suurustamista.

Poista luumuista ensin kivet ja leikkaa sitten pieneksi chilin kera. Lisää sitten luumu ja chili kattilaan muiden aineksien kera. Kuumenan hiljalleen kunnes luumuista irtoava vesi kiehuu. Keitä sitten noin 5-10 hiljalleen. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.

Kuulostaako liian yksinkertaiselta? voit aina lisätä kastikkeeseen sipulia, valkosipulia, inkivääriä tai mitä tahansa muuta makua oman mieltymyksesi mukaan mutta perus ohje pysyy kutakuinkin samana.
hapanimelä resepti
Tämä kattilallinen hapanimelä soosia tuli syötyä noin kolmessa viikossa, joten voin todeta että kastike säilyy ainakin niin pitkään. Kyseinen kastike sopii erittäin hyvin kanan seuraksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?