Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Lappeenrannan Maaseutumarkkinat | Kotimaan matkailua

Yhteistyössä: Visit Kouvola

Maaseutumarkkinat

Elimäeltä pyyhälsimme vielä samana viikonloppuna Lappeenrantaan. Jo 28 vuotta järjestetyt Maaseutumarkkinat Lappeenrannan Kauppatorilla keräsivät paikalle vilkkaasti väkeä. Kaupan oli mm. paikallisten tuottajien vihanneksia, leivonnaisia, savukalaa ja makkaraa, kukkia sekä kädentaitotuotteita. Markkinat kestivät aamukymmenestä kolmeen saakka iltapäivällä, mutta jo paljon ennen sitä osa kojuista oli melkein loppuunmyyty – paikalle kannattaa siis suunnata hyvissä ajoin.

Tungokseenkin kannattaa varautua, sain nimittäin jonottaa melkein 15 minuuttua omenalörtsyä, joka oli kyllä odotuksen arvoinen 🙂 Lisäksi bongasin herkullisen näköisiä viipurinleipiä, kotitekoista hapankaalia sekä freshin näköisiä mangoldeja ja raita- ja keltajuuria.

[left]

Maaseutumarkkinat

[/left]

[right]

[/right]

[left]

Maaseutumarkkinat

[/left]

[right]

[/right]

[left]

[/left]

[right]

[/right]

Mitä muuta oli Lappeenrannassa ruokamatkaajalle? No, ne kuuluisat vety ja atomi, eli kinkku- ja kananmunatäytteiset lihapiirakat tietysti. Meillä kävi näiden suhteen tosin vähän huono tuuri. Illalla kun saavuimme Lappeenrantaan, oli sataman kaikki kioskit jo suljettu. Ehkäpä vetyjä ja atomeja olisi saanut jostain muualtakin, mutta päädyimme sitten kuitenkin syömään kolmen ruokalajin menun ravintola Wolkoffissa. Kun nälissämme googlasimme ravintolasuosituksia Lappeenrantaan, pomppasi Wolkoff koko ajan esille. Ei siis muu auttanut, kuin käydä testaamassa. Ruoka oli oikein hyvää ja sesongin mukaista. Ehkä joihinkin juttuihin olisin kaivannut lisää makua ja rakennetta, mutta nämä ovat myös makuasioita. Jos etsit Lappeenrannassa tunnelmallisempaa illallisravintolaa, niin voin suositella Wolkoffia (illallinen ei ollut sponssattu).

 

Tässä alla lyhyt video Maaseutumarkkinoista:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?