lämmin kanaleipä
Tuore jalapeno säilyttää värinsä pienen kuumentamisen jälkeenkin. Kokeile ihmeessä myös koristeena.

Sain perjantaina mukaani eräästä ravintolasta juurileipää ja koska tiedän sen olevan kuivuvaa sorttia, päätin tehdä lämpöisiä leipiä. Sain lahjaksi samana päivänä eräältä kansainvälistä uraa tekevältä kaverilta mausteita suoraan Intiasta. Nämäkin piti panna testiin, joten tässä olen käyttänyt Everest Garam Masalaa, jota ei mitä todennäköisemmin löydy suomesta.

Oli miten oli, voit kokeilla samaa ohjetta kaupan vastineilla ja siitä tulee hyvää muttei ehkä yhtä ”mausteista” 🙂

Intian parhaat mausteet
Nämä on niitä aitoja mausteista sieltä missä pippuri kasvaa

Lämpöiset kanaleivät

1pkt broilerin fileesuikaleita
2rkl Garam masalaa
3rkl oliiviöljyä
2 sipulia
4 siitake sientä
1dl tomaattia mehua tai kasvislientä
1 limen mehu

muutama viipale juureen leivottua leipää
juustoa, tuoretta jalapenoa viipaloituna

Kuumenna teräspannulla öljy ja lisää siihen broileri paistumaan, niin että nostat broilerin rasiastaan. Näin mukana ei tule liikaa nestettä ja kokonaisuus paistuu kiehumisen sijaan. Kuin broileri paistuu kuori ja pilko sipuli sekä viipaloi sienet. Lisää nekin pannulle ja anna paistua kunnes on kevyesti tullut väriä pintaan. Lisää sitten garam masala ja anna sen imaista irtonainen rasva, lisää myös rasvaa tarvittaessa lisää rasvaa. Lisää sitten neste, annan kiehahtaa, nosta sivuun ja purista joukkoon limen mehu. Laita juuri leipä uunipellille, lisää päälle mausteista kanakastiketta, juustoa ja jalapenot. Paahda grilli vastuksen alla kunnes juusto on sulanut ja tarjoile.

Tämän aterian kruunasi alkoholiton olut, joka tasoittaa mausteista ruuan makuja. Pitänee todeta, että mausteet on aika eri luokkaa kun ne on suoraan alkuperämaastaan.
* holiton ale cog on saatu näytteenä

everest mausteet intiasta

Vastaa


Looking for Something?