Kaupallinen yhteistyö: Hedvi markkinointi Oy, yrityksen slogan: ”sinun resepti on parhaat. Me teemme niistä helpompia ja tuottavanpia”

Laadukkaat valmisteet ovat olleet arkipäivää ammattikeittiössä jo vuosikymmeniä. On myös niitä ravintoloita, joissa tehdään kaikki itse ja parhaimmillaan tehdään jopa omia valmisteita asiakkaille myytäväksi asti. Kuitenkin moni asiakas näkee valmisteiden käytön ravintoloissa negatiivisena asiana, vaikka todellisuudessa monissa hyvissäkin ravintoloissa hyödynnetään puolivalmisteita. Esimerkiksi ranskanperunat ostetaan useisiin ravintoloihin puolivalmiina.

Miksi valmisteita sitten käytetään ammattikeittiöissä? Kyse ei ole siitä, etteikö niitä osattaisi tehdä, vaan resursseista ja tasaisen laadun varmistamisesta. Todella pienissä keittiössä ei voida järkevästi valmistaa ihan kaikkea. Nykypäivänä myös allergioita on joka lähtöön, jolloin on tavallaan turvallista käyttää laadukkaita valmisteita. Tässä alla on muutama esimerkki tilanteista, joissa valmis tuote on ravintolalle kannattavampi ratkaisu:

Majoneesi. Tukuissa myytävä majoneesi on yleensä todella paksua, jolloin sitä voi helposti maustaa ja työstää eteenpäin. Jos lisäät mitään nesteitä esimerkiksi löysempään kaupan majoneesiin, on sinulla surullisen löysä kastike joka esimerkiksi hampurilaisessa imeytyy kuoriin tai valuu ulos.

Kypsä vakumoitu liha. Kun puhutaan hyvän käyttöasteen ravintoloista, voi olla hankalaa hauduttaa paistia 48 tuntia, jos sama uuni on käytössä kellon ympäri. Laadukas lihakastike voi siis syntyä myös esikypsennetystä lihasta, varsinkin kun vakuumipusseissa on mukana todella tiivistä lihalientä. Jos sous vide kypsennys on tuttu term, niin nämä lihat ovat juuri sillä periaatteella valmistettu.

Valmissalaatit. Jos vaikkapa kesäravintolassa on normaalin a la carte -illan lisäksi hääbuffet kaikkine muuttujineen, voi apu löytyä tukkurilta. Tässä jälleen korostuu myös allergeenien ja kontaminoitumisen riskin minimointi. Kun salaatti tulee omasta pakkauksestaan tarjoiluastiaan, ei välissä ole montaa vaihetta.

Tässä pari reseptiä, joissa on hyödynetty kohtuullisen laajasti tukkujen valmisteita, jolloin sisään ostettava raaka-ainekirjo on huomattavasti suppeampi, eikä muuttujia ole samalla tavalla kuin tuoretuotteissa.

Vasikka-pitaleipä

Tarvitset:
1 kg kypsää vasikanpaistia*
0,1 kg Bugas paprikatahnaa*
0,05 kg öljyä
Wernsing tzatzikia*
Wernsing Eksoottista kaalisalaattia*
pitaleipää

Valmista näin:
Kuumenna öljy padassa ja lisää vasikka pataan. Lisää myös paprikatahna ja anna freesautua hetki. Kaada hiukan vasikan lientä vakuumipussista joukkoon ja anna vasikan hiukan rikkoutua.

Paahda pitaleipää grillivastuksien alla ja leikkaa sitten auki. Kokoa sisään tzatzikia, kaalisalaattia ja vasikkaa ja tarjoile katuruokahenkisenä noutopöytätuotteena tai vaikka osana sporttibaarin menuuta.

Röstipallot

Tarvitset:
Wersing röstimassaa*
öljyä

Valmista näin:
Kuumenna öljy 170 asteiseksi ja nosta röstimassaa siivilään. Puristele massasta hiukan nestettä pois ja muotoile sitten palloiksi. Laske pallot varovasti kuumaan öljyyn  ja paista kauniin ruskeiksi. Tarjoile röstipallot osana katuruokateemaista nuotopöytää tai vaikka lautasella ranskanperunoiden sijaan.

*Tuotteet saatu blogiyhteistyössä Hedvi Oy:ltä

wernsing

Vastaa


Looking for Something?