Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kaupungin rennoinmat pizzat | Linko

Kaupungin parhaita burgerimestoja olen nyt keväällä metsästänyt, mutta entäs sitten pizzat? Olin kuullut paljon hyvää Linko-nimisestä pizzaravintolasta Ruusulan keilahallin vieressä, joten uteliaana lähdin niitä maistelemaan.

Linko PizzaBar on Töölössä sijaitseva kortteliravintola. Vaikka ravintolan sijainti ei omiin päivittäisiin kulkureittihini nähden ollutkaan helpoimmasta päästä, voisin kuvitella, että varsinkin lähialueella asuville, on Linko oikea aarre. Menulta laadukkaita, paikanpäällä valmistettuja pizzoja sekä pari erilaista salaattivaihtoehtoa. Ravintolalla on myös isohko terassi, joka voi olla kesää ajatellen todella kova juttu (jos siis kesä joskus suvaitsee saapua). Itse sisustus ja miljöö tuovat rennon tunnelman, jossa viihtyisi isommallakin porukalla. Pizzojen hinnat vaihtelevat 13-15 euron välillä ja juomat kortteliravintolan hintaluokkaa.

linko1

Halusimme ehdottomasti maistella Linkon vegaanista Spinocchio-pizzaa, sillä olimme uteliaita näkemään, kuinka se on toteutettu. Vegaaninen pizza oli ensinnäkin todella näyttävä pizzailmestys – raikkaan värinen ja freshin näköinen. Pizza oli pohjustettu tomaattikastikkeen sijaan hernepyreellä ja täytetty nuukailematta tuoreilla ja keväisillä raaka-aineilla, kuten parsalla, pinaatilla, retiisillä ja mansikoilla.

Meille suositeltiin lisäksi Scampi-pizzaa, joka sisälsi muun muassa scampin pyrstöjä, tuoretta ananasta ja Togarashi-majoneesia. Tässäkään tapauksessa ei ollut säästelty täytteitä, vaan scampin pyrstöjä ja ananasta oli laitettu ihan runsaalla kädellä.

Talossa valmistettu pizzapohja oli todella ohut ja rapea, mikä edustaa eräänlaista pizzanvalmistustekniikkaa.

linko2

Linkon menu sisältää lisäksi yhden jälkiruoan, joka tällä kertaa oli omena-limeparfait. Jälkkäriä oli totta kai päästävä maistamaan, mutta koska pizzat eivät todellakaan olleet pieniä, päädyimme jakamaan jälkkärin kahdestaan. Parfait oli kivan raikas ja kirpeä herkku, juuri passelin kokoinen kahdelle. Toisin sanoen jälkiruoka ei ollut mikään pieni annos, vaan ihan oikeasti jaettavan kokoinen.

linko3

linko4

Kehitettävää

Anniskeluluvat uupuivat vielä tämä käynnin aikana, mutta niiden pitäisi kuulemma tulla lähiaikoina.
Tila on hyvin avoin, ja ainakin päivällä oli paljon vilskettä ja melua.

Kehuttavaa

Pizzat olivat erittäin kauniita ja niistä löytyi myös kauden raaka-aineita, kuten parsaa.
Pizzassa oli runsaasi täytettä ja pohja oli erittäin ohut ja rapea.
Kohtuullinen hintaluokka täytteiden runsauteen ja laatuun nähden.
Erittäin palvelualtis henkilökunta.

Linko on yksinkertaisesti onnistunut ja tasokas pizzeria, jonne voi hyvin mennä silloinkin, kun ei ole viimeisen päälle pukeutunut.

*Linko tarjosi meidän pizzat tälläkertaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?