Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kasvispatasalaatti | AEG Induktioliesi

kasvispatasalaatti

kasvispatasalaatti

Yhteistyössä: Keittiömaailma

Tammikuussa uudistin keittiöni ja olen ollut kohtuullisen kiireinen siitä asti. Nyt kun kahdeksan kuukautta intesiivistä kokkailua on takana, olen kunnolla syventynyt keittiöön hankkimiimme laitteisiin. Yhtenä tärkeänä elementtinä keittiössä on tietysti liesi. Induktioliesi oli itselleni ihan selkeä valinta, mutta niitäkin on paljon erilaisia.

Keittiössämme liesi upotettiin saarekkeeseen. Koska halusimme säilyttää avokeittiössä avaruuden ja tilantunnun, hankimme sellaisen lieden, jossa keskellä on liesituuletin. Näin katosta ei tarvitse roikottaa isoa mötikkää, joka on sitä paitsi hankalampi puhdistaa, kuin pöydän tasalla oleva tuuletin. Tällaisia lieden ja liesituulettimen yhdistelmiä on viimeaikoina näkynyt markkinoilla paljon. Moni on kuitenkin vaikuttanut hyvin skeptiseltä näitä integroituja liesituuletinratkaisuja kohtaan. Itse olen ollut tyytyväinen meidän AEGin keittotaso-liesituuletin-yhdistelmään. Tuulettimen tehon todistaminen on oikeastaan muodostunut yhdeksi ohjelmanumeroksi, kun meillä käy vieraita, jotka eivät ole aikaisemmin käytännössä nähneet liesituuletinta keittotasossa.

Liesituulettimessa on niin paljon tehoja, että se imaisee pahimmatkin käryt nopeasti. Tuoksut jäävät aktiivihiilisuodattimeen ja ilma puhaltuu ulos sokkelissa olevan ilma-aukon kautta. Jos tuuletin on täysillä tehoilla, syntyy toki melua jonkin verran, mutta peruskäytössä esimerkiksi vettä keittäessä, ei se pidä enempää ääntä, kuin tavanomaiset liesituulettimetkaan.

Itse liesi on toiminnoiltaan näppärä. Keittotasot lämpenevät nopeasti ja sisäänrakennettu ajastin helpottaa elämää – voin ajastaa niin pastan keittoajan kuin teen hautumisenkin. Vaikka lieden keskellä onkin liesituuletin, ei liesi itsessään vie valtavasti tilaa käytettävästä tasopinta-alasta. Liesituuletin tosin tarvitsee hieman tilaa alapuolella, mikä tietysti kannattaa huomioida keittiön kaapistoja suunnitellessa.

Loistavan kotiruuan kulmakiviä on kuitenkin toimiva keittiö.

[left]

[/left]

[right]

[/right]

Mutta sitten ruoanlaittoon! Tässäpä helppo ja nopea arkiresepti, joka kelpaa vaikka lounaaksi tai kevyemmäksi päivälliseksi. Mistä nimi kasvispatasalaatti? Kun kasvisruoka on lämmintä kutsun sitä yleensä kasvispadaksi kun taas salaatti on tyypillisesti kylmää. Tässä halusin yhdistää kylmää ja lämmintä korostaen eri makuja ja makuprofiilin muutosta kesken ruokailun. Toki jos liian pitkään antaa annoksen seistä, salaatit nuukahtavat ja kermaviilin rakenne saattaa leikata. Mutta jos toimit nopeasti, saat näin yksinkertaisesti raaka-aineista maistuvia.

[left]

Kasvispatasalaatti

Tarvitset:
1/2 kukkaali
1,5 dl herneitä
2 porkkanaa
2 lehtikaalin lehteä
1 pnt jääsalaattia
3 rkl oliiviöljyä
kurkumaa, paprikajauhetta, suolaa

2 dl kermaviiliä
2 rkl hunajaa
3 rkl kuivayrttejä (esim. timjami, oregano, tilli)
suolaa, pippuria

Valmista näin:
Leikkaa pieneksi kukkaali, porkkana ja lehtikaali. Paista vihanneksia pannulla ja mausta kurkumalla, paprikajauheella sekä ripauksella suolaa.

Mausta kermaviili kuivayrteillä, hunajalla, suolalla sekä pippurilla. Pinoa kerroksittain salaattia, paistettuja vihanneksia ja kermaviilikastiketta. Salaatin kyytipoikana maistuu vaikkapa kotitekoinen juurileipä.

[/left]

[right]

terveelline salaatti

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?