Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kana-nuudelikeitto – Broilerin koipireidet kunniaan

lämmin kanakeitto
Ramen keitot voivat olla hyvinkin kauniita ja trendikkäitä, kysehän on taiteilian näkemyksestä.

Aikaisemmin on tullut tehtyä Ramenia ja jos jonkinlaisia nuudelikeittoja mutta tässä episoodissa ajattelin ottaa vähän ehkä kiinalais henkisemmin lähestymisen reseptiin. Yleisesti, pidän liemipohjaisista ruuista ja erityisesti vatsani on samaa mieltä. Pizza ja useinmat ”herkku kotiruuat eivät ole kovin nestepitoisia, jolloin vatsa voi olla pienellä koetuksella.

Jotta mikä tahansa keitto on makunsa veroinen, on liemi sitäkin tärkeämmässä asemassa. Itseasiassa Rameneitakin on todella monta erillaista ja niissä kaikissa on omanlaisensa liemi. Painekattila pääsee jälleen parrasvaloon kun valmistan tämän kertaisen ruuan edullisista mutta laadukkaista broilerin koipireisistä. Entäpä nuudelit, eikös ne voisi tehdä itse? Nojuu, mutta siihen tarvittaisiin speciaaleja jauhoja ja hyvin paljon kokemusta, jotta saadaan onnistunut lopputulos. Toisaalta, ehkä joku kerta voisi tehdä nuudeleitakin itse, mutta korostuksena olkoon tällä kertaa hyvän liemen valmitus koipireisistä ja niin että samoista koipireisistä irtoavasta lihasta tulee lisäke.

ramenkeitto kanasta ja nuudeleista
Broilerin koipireisistä saa loistavien uuniruokien lisäksi myös keittoja. Erityisesti broilerin nahka kannattaa hyödyntää.

kana-nuudelikeitto (broisku ramen)

1 pkt broilerin koipireisiä
1l vettä
1 kanaliemikuutio
2rkl ketsuppia
2rkl soijaa
2rkl seesaminsiemeniä
2 chiliä
1/2pkt nuudeleita
Tarjoiluun soijaa ja seesamöljyä
Haluamasi lisäkkeet
Paistetuja sieniä, ryöpättyjä sokeriherneitä, wokatuja ituja, soijassa marinoitua kanamunaa, kevät tai ruohosipulia

Laita painekattilaan, broilerit, lisää vesi ja kanaliemikuutio. Kiehauta ja kuori vaahto, laita sitten kansi ja keittele kunnes broileri on kypsää, eli tässä menee noin 20 min. Tässä välillä, valmistele haluamasi lisäkkeet. Kun kana on kypsää, nouki se liemestä ja irrota siitä liha ja nahka. Laita nahka paistumaan wokkiin kunnes se on rapeaa ja rasva on kunnolla irronnut. Nosta nahat pois ja paista sitten broilerin lihaa, ja lisää joukkoon ohuelti naputettu chili. Hetken wokkailun jälkeen lisää soija, ketsuppi ja seesaminsiemenet, nosta sivuun. Valmista nuudeli paketin mukaan ja annostele kulhoon ilman nestettä, Lisää sitten haluamasi lisäkkeet ja lopuksi broileri. Ennen tarjoilua, kaada päälle tulikuuma liemi ja mausta se pöydässä soijalla ja seesamaöljyllä.

Resepti voi tuntua sekavalta mutta tällä keinoin, saat sopivan vahvuista keittoa jokaiselle ja täytteitä voi vapaasti varioida. Keitto oli itseasiassa niin hyvää että kirjaimellisesti hehkutin sitä puolisolleni.

kana-nuudelikeitto
Santa Matian Ramen nuudelit olivat yllättävän hyviä rakenteelta..Pitänee testata muutkin merkit, onko joku parempi kuin toiset.
Resident evil 3 kokemukset
Offtopic. Koska pidän videopeleistä ja pelaan niitä aina välillä, voisin nostaa tällä kertaa esille uutuuden jota on tullut naputettua jo muutaman kerran läpi. Yllä näkyy siis Resident evilin kolmas osa joka on kyllä edeltäjäänsä lyhyempi mutta kuitenkin kohtuullisen viihdyttävä. Noin 20 vuotta sitten pelasin alkuperäisen kolmos osan ja täytyy sanoa että pidin siitä ehkä jopa enemmän. Vaihtoehtoiset loput ja merceneries modi olivat kuitenkin silkkaa timanttia. Veikkaan että joku teistä lukioista on tätä myös pelannut, joten kertokaahan mitä meiltä te olette tästä uusimmasta osasta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?