Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ihka aito Parmankinkku

Kaupallisessa yhteistyössä: Prosciutto di Parma

parmankinkku
Useinmille ilmakuivattu kinkku on harvinainen herkku, jota tulee nautittua joko ravintolassa tai reissussa. Itse kuulun siihen kastiin, joka nappaa lähikaupastaan aina hiukan erikoisempia aineksia ihan kokeilu mielessä. Okei, melkein jokaisesta lähikaupasta löytyy jos jonkinlaista ilmakuivattua kinkkua mutta ne paikat, joista löytyy sitä ilmakuivattujen kinkkujen samppanjaa eli parman maakunnasta tulevaa ilmakuivattua kinkkua on oma lukunsa. Tämän kertaisessa jutussa käytän juuri tätä harvinaisempaa kinkkua ja kerron mistä sitä saa suomesta.
parmankinkkupizza
Yleisesti kruunu jossa lukee Parma on aidon Parmankinkun yksi indikaattoreista ja sitä voi löytyä laadukkaista marketeista. Jos haluaa ottaa vielä yhden varmistavan askeleen, löytyy Hakaniemen kauppahallista Roinisen myymälä, josta löytyy ihka aitoa Parmankinkkua, jopka leikataan tilauksesta. Jos oikein tarkkana on, voi huomata itse kinkkukin on merkattu viisi sakaraisella kruunulla, jossa lukee Parma. Nyt kun on saatu käsiin se ainutlaatuinen huippu kinkku, mitä siitä pitäisi tehdä? Itseasiassa aika yksinkertaisesti, tämä raaka-aine on semmoisenaan aika uniikki, joten se on hyvää ihan meloniin tai ananakseen käärittynä.
parmankinkku alkuruoka
Toki ananakseen käärittynä kinkku toimii alkuruokana, mutta jos pääruokana haluaa tätä kinkkua nauttia, se sopii esimerkiksi pizzan, pastan tai salaatin päälle. Omalla kohdallani, pidän ajatuksesta että parmankinkku laitetaan valmiin pizzan päälle. toki, pienenä varoituksena se että itse parmankinkku on aika suolaista, joten tarjoa se mieluiten jonkin raikkaan ainesosan kera.
parman kinkku
Miltä se Parmankinkku maistuu? sanoisin että se on umamisempi, kuin tavanomainen ilmakuivattu kinkku, sillä kaikki aidot Parmankinkut on vähitään vuoden saanet kypsyä. Samoin kun kinkusta puuttuu nitraatit, ei kinkulla ole semmoista sivumakua niinkuin useimmissa muissa saman kaltaisissa tuotteissa. parmankinkun raaka aineet ovat käytännössä itse liha, suola ja rasvaa, eikä mitään muuta. Syy miksi sitä arvostetaan hyvin paljon on se että valmistus tekniikka on pysynyt samana satoja vuosia. Kerrohan kommenttikentässä oletko sinä maistanut aitoa Parmankinkkua?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?