Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Hodarit

hot dog resepti
Leivoin aiemmin viikolla hodari kuoria joten päättelin että olisi aika nostaa esille hodari ohjeen jolla saa kesän fiiliksen, satoi tai paistoi. Hot dogien historia on sikäli mielenkiintoinen että euroopasta on lähtöisin viinerit eli ne nakit joita tyypillisesti hodarissa käytetään jo 1300 luvulla. Viineri sana tulee viennasta ja toinen nimitys jota nakista on käytetty on frankfurter joka on siis paikka myös. Vasta 1800-1900 luvun välissä saksalaiset siirtolaiset toivat hodari vaikutteet amerikkoihin jossa kyseisestä ruuasta tuli äärimmäisen suosittua. Toki tarinoita on monia, joten on vaikea sanoa ketä nämäkin oikeasti keksi. Itsessään terminä hot dog on kirjaimellisesti tarkoitettu kuumaa koiraa, ja koiran lihaa on käytetty nakeissa (1800 luvulla). Eksoottista, mutta ruuan historia ei aina ole ollut niin kaunista kun kyse on kuitenkin selviämisestä.
hodari tarjoilu ehdotus
Helpot hodarit
3 hodari kuorta
3 nakkia
1dl hapankaalia
3rkl ruskistettua sipulia
3rkl sinappia
3rkl aiolia

Aloita paistamalla nakit. Leikkaa sitten hodari kuoriin viilto ja täytä pohjalle ensin majoneesia. Lisää sitten nakki, tämän jälkeen pohjaan sipuli ja kanteen hapankaalia. Lopuksi viimeistele vielä sinapilla. Hyvää ruokahalua!
hymy hermoraunion edessä
Hymy on oikotie onneen. Tuossa takanani on melkoinen sotku ja olen aivan juuri hajoamassa. Toisaalta ajattelin nauttia tämän hodarin rauhassa ennen täydellistä rohmahdusta 🙂 aurinkoista viikkoa teillekkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?