Olen lukuisia kertoja pohtinut, mitkä olisi ne Helsingin Hidden gem tyyppiset kohteet jotka erottuu selkeästi kokonaisuudellaan.

Passio on paras
Ihan näin alkuun lähtisin sillä liikkeelle että olemme tehneet puolisoni kanssa kuusi päiväistä viikkoa jo tovin. Tästä johtuen, meidän ainoaksi vapaa päiväksi viikossa on muodostunut Sunnuntai. Näin kun työkseen ruokaa tekee lähes kellon ympäri, mielellään syön ulkona silloin ainoana vapaa päivänä. Harmillista tästä tekee se että todella harva ravintola on auki sunnuntaisin, suuren poikkeuksena tämän kertainen löytö.
emilia syö
Yleensä aloitan juttuni sillä että kerron ravintolasta ja annoksista suhteellisen selkeästi alusta asti mutta tässä ravintolassa ei ole varsinaisesti ruokalistaa vaan kaksi eri menuuta. 3 ruokalajin ja 5 ruokalajin kokonaisuus. Tämä kertoo siitäkin että tuote halutaan pitää elämyksenä, täydellisen informaation sijaan.
passio kokemukset
Pidimme myös siitä että täällä oli poikkeuksellisen rauhallinen tunnelma ja valaistus. Jos syön ulkona, mukavuus on elinehto viihtyvyydelle ja uusintakäynnille. Ikkunoita on juuri sen verran tummennettu että kuvat onnistui hyvin, mutta ulkoa tuleva valo ei häikäissyt. Huomasimme myös, että lukuisat turistit kävivät katsomassa paikkaa kun se oli suhteellisen korkealla rankattu trip advisorissa.
passio hyvä ravintola
Juomalistan puolesta ravintola painottuu vahvaan viinilistaan mutta minun makuuni löytyi muutama tasokas erikoisolut ja Emiliallekkin löytyi holiton vaihtoehto. Sen mitä viinejä maistelin, tarjoilia osasi kertoa niistä tarkasti.
passio ruokalista
Termillisesti ulkona ständissä luki fine dining ja olihan tämä sitä mutta siinä rajassa, että ruoka oli täyttävää ja syötäväksi asti. Pisteet antaisin myös talon leivälle, joka oli juureen leivottua.
ravintola passio
Juustot olivat vaihtoehto jonka pystyi tilaamaan menun ulkopuolelta ja koska meille oli suhteellisen rento fiilis, maistelimme nekin. Kirsikka hillo oli klassinen, mutta loistavassa balanssissa tarjottujen juustojen seurassa.
restaurant passio helsinki
Annosten ulkonäkö ja panostus oli kohtuullisen tasalaatuinen. Yksikään annos ei ollut floppi niinkuin joissakin todella pitkän menun omaavissa paikoissa. Tavallaan minimalistisuus oli kaunista siinäkin määrin, että yksikään annos ollut täysin tunnistamaton.
perunajäätelö
Aterian kruunasi perunajäätelö, joka tavallaan kuvasti ruokatuotetta. Vaikka annos voi kuulostaa eksoottiselta, oli se äärimmäisen herkullista. Ateriointimme kesti n. 3 tuntia mutta emme tunteneet ajan kulkua. Näin hintaluokasta mainitakseni, 5 ruokalajia on 74€, joka ei tietenkään ole edullisimmasta päästä mutta tämmöiseksi paremmaksi sunnuntaiksi ei liian kalliskaa.
Tein pienen haastattelun paikan vetäjästä, joka kertoo, mistä Passiossa on kyse.

Jossei selväksi tullut, vierailun kohteena oli Ravintola Passio, Kalevankadulta.
Tuotin heille markkinointisisältöä, jonka johdosta minut kutsuttiin syömään.

2 Comments

 1. Juissi
  8.10.2019 / 00:25

  Helsingin paras ravintola mielestäni 👍🏼

  • Alexander
   Kirjoittaja
   8.10.2019 / 07:15

   Kun yhdistää sijainnin, aukiolon ja tuotteet niin noin voi monikin ajatella.
   Olihan se ihan tosi jees! 🙂
   Alexander

Vastaa


Looking for Something?