Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Helsingin elämykset – Helsinki beer factory

Muistelen nuoruudessani että tämä kyseinne tila oli aikanaan nuorison suosima paikka käydä ulkona. Ajan saatossa, omistajat vaihtuvat ja tilalle tuli ihan oikea ruokapaikka, josta kerron tämän kertaisessa jutusssa lisää.

N. kuukausi takaperin, huomasin erään toimittajan maininneen tästä paikasta ja käväisin silloin oluella, kun ei ollut vielä keittiö auki. Sittemmin sovin paikkaan pyörittävän Alexanderin kanssa että tulen yhden lähialueen bloggarin kanssa käymään ja tsekkaamassa ruokatuotteen. Lähialueen bloggari on nimeltään Elsa joka pitää ”Oi mutsi mutsi” blogia.

mellunmäen paras ravintola
Briskettiä ja taaempana löytyy Pork belly. Smoukkerin tuottama savuisuus teki rasvan ja pinta rubin kanssa kokonaisuudesta äärimmäisen herkullista. Tiedän että tämän tyyppiset maut ovat todella harvassa, joten uskoisin tästä paikasta syntyy harrastastelioiden must visit kohde.

Saavumme alkuillasta eli kuuden tienoilla ja aika rauhallinen tunnelma näyttää olevan. Pian meidät ohjataan pöytään jossa saamme ruokalistat eteen. Perinteistä pubi ruokaa, mutta myös BBQ termi on käytössä, kysyn tarkennusta ja pian kerrotaan että ravintolan sivustalla on smoukkeri, joka on kovassa käytössä. Valinnan vaikeudesta johtuen, annoimme vapaat kädet tarjoilioille, tuomaan jotain minkä parhaaksi näkee.

Koska meitä on kolme henkilöä, meille tuotiin smoukkeri lankku jaettavaksi ja sille muutaman lisäkkeen. Täällä pystyy kokoamaan annoksensa useammasta listan elementistä, jolloin saa tosiaan juuri sitä mitä toivoo ja hyvänä mainintana että muutama kasvisannoskin löytyi.

itähelsingin paras burgeri
God father burger oli listan mukaan 14€ ja siihen kuuluu lisäke. Hinta-laatu suhde on ainakin minusta kohdillaan. Mitä nyt täytteisiin tulee, niin tässä käytetiin aitoja suolakurkkuja ja aiolikin tehdään talossa. Maullisesti en vielä osaa sanoa, kun oli niin täynnä aiemmin maisteluista lihoista.

Näin burgereita rakastavana henkilönä, sanoisin että täällä on hyvin vahva edustus silläkin saralla. Jokainen hamppari valmistetaan tilauksesta ja paikan kokki Alexander on saanut paljolti kokemusta mm. ruokarekoista, joissa hampparit ovat focus tuote. Se mitä nyt voisin mainita niin annos tehdään tasoparillalla jotta syntyy loistava paistopinta lihoille. Juustokaan ei ollut mitään perinteisintä cheddaria vaan sitä paremmin kypsynyttä.

Seurassamme ollut kolmas henkilö oli Elsan lapsi, Kaamos jolle ei varsinaisesti löytynyt lasten listaa mutta lennosta syntyi juustohamppari. Mielestäni tämä kertoo hyvin joustavasta palvelusta ja tuotteesta. Tavallaan pidän sitä myös tasokkaampana kuin se että olisi olemassa laste ruokalista, jossa olisi ns kirjaimellista roskaruokaa.

itä-helsingin paras ravintola
Paikan vetäjä ja kokki Alexander on amerikkalaista syntyperää. Tästä johtuen että annokset ovat aika erillaisia makumaailmaa näin yleisesti. Jos nyt yleisesti miettii, näkee suomessa useinkaan kannelista omenapiirakkaa? ei.

Koska eihän iltaa voi päättää ilman jälkiruokaa, otettin vielä suklaa brownie ja omenapiirakka. Annoskoko on myös asia joka jäi mainitsematta pääruokienkin kohdalla, jälkiruuatkin olivat massiivisen kokoisia. Maullisetsi omenapiirakka oli äärimmäisen karamellisoituneen makuinen ja täysin talossa tehty. Kokki tarkensi vielä, hän on amerikasta kotoisin, joten annoksienkin alkuperäkin on sieltä. Jätin tarkoituksella juomapuolen mainitsematta koska se on täällä massiivinen. Pelkästään nimi Helsinki Beer Factory pitäisi kertoa vahvasta olut-valikoimasta. Tein siitä oman videon, kun kävin täällä ensmmäisellä visiitillä. Vaikka Itä-helsingissä on muutama laadukas olutpaikka niin uskoisin että tämän olevan niistä paras. Kuitenkin uuden raikkailla paikoilla on sekin vaikutus että nuhjuisimmat juopot eivät sinne eksy.

Helsinki beer factory
*ravintola kutsui meidät syömään ja tarjosi viulut

5 vastausta

  1. Juttu on kiva lukea, mutta voisitte kirjoittaa oikein suomeksi. Tarjoilija on suomea, tarjoilia ei. Sama koskee harrasteliaa. Tämä nyt ei estä ymmärtämästä tekstiä, mutta antaa sen kuvan, että on jäänyt kirjoittajalta peruskoulu kesken.

    1. Moikka Juha,
      ymmärrän yskäsi 🙂 Olen käynyt peruskoulut ja valmistunut ammattikorkeakoulustakin. Tämän lisäksi opetanut korkeakoulussa, vaikka minulla on kohtuullisen paha lukihäiriö. Otan näihin kommentteihin sen kannan että asia on tärkeämpi kuin itse oikein kirjoitus. On monia paikkoja joista ei ketään kirjoittaisi jos en itse menisi visiitille jne.. Toki, ne jotka haluaa seistä oikein kirjoituksen takana voivat aina huudella mutta silloin monta tarinaa jäisi kertomatta. Toisaalta se että uskallat kommentoida asian niin moni muu on varmasti miettinyt samaa. Onhan minulle yritetty myydä oikoluku palveluja jne.. mutta totuus on että teen suurimman osan jutuista puhdasta hyväntekeväisyyttä ajatellen. Esimerkiksi ei tästäkään jutusta ole minulle mitään maksettu. Toisaalta, en usko että useimmat niistä jotka tänne blogiin eksyy ensikertaa ymmärtää millä arvoilla teen näitä juttuja.

  2. jukka&alexander! kirjoitusvirheet saadaan pois käyttämällä ”oikolukijaa” ts. henkilöä tai sovellutusta. pieni vaiva, joka kannatta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?