Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ei-niin-arkista aamupalaa | Tunnelmallinen Hotel Haven

Selvähän se, hyvällä aamupalalla lähtee päivä hyvin käyntiin. Kotona rauhassa syödyn aamupalan jälkeen on fiilis loppupäivän paljon parempi kuin kiireessä hotkitun tai olemattoman aamupalan jälkeen. Joskus on kuitenkin kiva nauttia jonkun muun valmistamaa aamiaista ja jos se vielä sattuu olemaan laadukas hotelliaamiainen, niin voiko enää parempaa aloitusta päivälle toivoa?

Eräänä sateisena lauantaina olimme aikaisin Helsingissä liikkeellä. Hotel Haven oli nimittäin kutsunut meidät aamiaiselle ravintolaansa tunnelmallisessa Sundmanin talossa. Samoissa tiloissa toimi aiemmin ravintola G.W. Sundmans, yksi suosikkiravintoloistamme, jossa tuli illallistettua romanttisesti pariinkin otteeseen. Vuonna 1820 kauppalaivan kapteeni Gustaf Wilhelm Sundmanin rakennuttama rakennus on toiseksi vanhin kivijalka Helsingissä ja on todella kaunis, niin sisältä kuin ulkoa. Nykyään tiloissa järjestetään yksityistilaisuuksia sekä Hotel Havenin aamiainen.

Hotel Haven, Restaurant Haven
Sijainti: Unioninkatu 17 tai Eteläranta 16
Hinta: aamiainen hotellin ulkopuolisille vieraille 28 €
Aukioloajat: arkisin klo 6.30-10.00 ja viikonloppuisin klo 7.30-11.00

Korkeat huoneet näyttäytyivät raikkaassa aamun valossa ihan eri tunnelmassa kuin illallisravintola-aikoina. Kyllä täällä kelpaa nautiskella aamiaista. Saimme pöydän vieläpä ikkunan edestä, josta saattoi katsella kauppatorin vilinää.

Havenin aamiainen koostuu monipuolisesta aamiaisbuffetista ja siihen kuuluu kahvi, myös erikoiskahvit sekä tee. Aamiaispöydästä löytyi monenlaista herkkua, klassisia aamiaistuoteita sekä myös suomalaisia perinneruokia. Silmään pisti erityisesti käsin valmistetut aidon näköiset karjalanpiirakat. Puurossa oli makua ja siihen sopi erittäin hyvin talossa valmistettu tyrnihillo.

Iso osa aamupalan tuotteista tulee suoraan Kauppatorilta. Raaka-aineissa suositaan lisäksi kotimaisuutta ja kausiluontoisuutta, mikä näkyi mm. aamiaispöydän marjoissa. Pistin myös merkille, että tuoreet marjat oli laitettu tarjolle pienissä annoskupeissa, jolloin ne pysyivät ehjinä ja näyttivät houkuttelevilta.

Erikseen tilaamalla olisi saanut lisäksi mm. munakasta, pannukakkuja, sekä smoothieta tai suomalaista tyrnimehua. Aamupalabuffet oli kuitenkin sen verran runsas, että vatsat tulivat täyteen todella nopeasti eikä tilaa ollut enää muille herkuille. Jälkikäteen ajateltuna erikoiskahvi ja croisantit ovat aika raskasta aamiaista, mutta smoothiella voisi välttää aamupäiväväsymyksen.

Hyvän ja täyttävän aamupalan jälkeen, halusimme tarkastella tiloja yleisesti. Tilasta löytyi myös kabinettia sekä käytävä suoraan hotellille, ilman että sisäpihan kautta tarvitsisi kiertää. Mainittakoon että saniteetti tilat oli äärimmäisen siistit.

Kehitettävää

Ulkona on maininta aamupalasta mutta tavallaan tämä on ehkäpä enempikin brunssi jossa on paljon aamupala tuotteita.
Tuote hakee selkeästi suuntaa vaikka se on jo varsin hyvä
Tavallaan Aamupalapöydästä löytyy paljonkin todella uunikkeja tuotteita mutta ne juurikin hukkuivat perinteisien croisanttien ja hedelmäsalaattikulhon taustalle.

Kehuttavaa

Laadukkaita ja paikallisia raaka-aineita
Tunnelma ja miljöö hyvin rauhoittava sekä tasokas
Helsingin hotellien aamupalatarjonnasta tämä on parasta, mitä olen tähän mennessä syönyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?