Gluteenittomat leivonnaiset ovat usein rakenteeltaan ja maultaan todella kaukana alkuperäisistä vastineista, mutta päätin hiukan haastaa itseäni. Tavoitteena oli gluteenittomat pähkinäiset kaurakeksit, jotka olisivat sopivasti rapsakoita ja sisältä hitusen pehmeitä. Ja eihän nyt liian helpolla saa itseään päästää, joten kekseistä piti saada myös vegaanisia ja astetta terveellisempiä.

Toisella yrityksellä sain vihdoin kekseistä juuri sopivia; sellaisia, ettei niiden edes arvaisi olevan gluteenittomia ja vegaanisia. Laitetaanpa tämä resepti siis pidemmittä puheitta jakoon!

vegaanikeksi2

Gluteenittomat keksit

Tarvitset:
1dl aquafabaa (kikherneiden keitinlientä)
1dl kookossokeria
1dl kookosöljyä tai punaista palmuöljyä
3,5dl kaurajauhoja (cutterissa ajettuja kaurahiutaleita)
1/2tl leivinjauhetta
1,5dl cashew pähkinöitä murskana
1/2 tl vanilijaa tai vanilijasokeria
1tl kardemummaa

Valmista näin:
Vaahdota ensin aquafaba sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi, lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa joukkoon myös sokeri. Yhdistä kuivat ainekset ja
lisää niitä ja öljyä vuorotellen varovasti nostellen vaahtoon.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja jätä taikina turpoamaan kunnes uuni on lämmin. Tee noin 1,5rkl kokoisia nököjä uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä keksien väliin hyvin tilaa, etteivät ne tartu paistaessa toisiinsa. Paista keksejä 15-20 minuuttia ja anna täysin jäähtyä, jolloin pinta rapeutuu entisestään. Keksit sopivat loistavasti astetta terveellisempään herkutteluun silloin, kun makean himo iskee.

vegaanikeksi1

Maku ja rakenne

Kokeilemalla ne parhaatkin reseptit on tehty – ainakin tässä tapauksessa. Keksien rakenne oli mureneva, rapea, keskeltä aivan pikkuisen pehmoinen. Pähkinät ja kardemumma antavat kauraisiin kekseihin hiukan pähkinäisempää makua. Kookosöljy ei maistu juurikaan, toisin kuin usein sen kanssa käy. Tämä perusresepti on helppo kokeiltavaksi, suosittelen lämpimästi.

vegaanikeksi3

Share:

Vastaa


Looking for Something?