Kaupallinen yhteistyö: Festivo

Uuden keittiön myötä tuli hankittua myös ihkauusi jääkaappi-pakastin. Vaikka olemmekin kahden hengen talous, kokkaamme kuin isokin perhe ja siksi tarvitsimme paljon lisää jääkaappi- ja pakastintilaa.

Viime syksynä Habitare-messuilla iskin silmäni Festivo-osastolla metrin levyiseen kylmiöpakastimeen. Olin toki kuullut Festivosta aiemminkin, sillä Festivon kylmiöitä ja pakastimia löytyy myös suurkeittiöistä. Kotikäyttöön tarkoitetuissa kylmiöissä on itseasiassa sama lauhdutusjärjestelmä, kuin ammattikäyttöön suunnatuissa laitteissa. Festivon tuotteet myös valmistetaan Suomessa.

Ajatus Festivosta jäi muhimaan ja kun keittiöremonttimme tuli ajankohtaiseksi, päätimme uusia myös jääkaappi-pakastimen ja sovimme Festivon kanssa yhteistyöstä. Päädyimme metrin leveään kaappiin, jossa kylmiö ja pakastin ovat vierekkäin. Lisäksi kaapissa on kaksi vetolaatikkoa, yksi erityisesti vihanneksille ja hedelmille ja toinen 0-asteinen esimerkiksi lihoja varten.

Festivo

Järkevää säilytystä jääkaappiin

Aikaisempi virityksemme oli ihan tavallinen 60 cm leveä jääkaappi-pakastin, jossa yläosa oli jääkaappia ja alaosa pakastinta. Tämän kokoinen kaappi oli aina ääriään myöten täynnä, joten kaapin jäähdytyskapasiteetti oli jatkuvasti arvailun varassa. Ehkäpä siitä syystä vanha jäkaappimme piti mitä kummallisinta ulinaa ja pulputusta. Tässä Fetsivo-kaapissa on niin paljon tilaa, ettei jäähdytyksestä tarvitse olla huolissaan. Ihan äänetön ei ole Festivokaan, mutta on silti todella paljon hiljaisempi, kuin mihin olen tottunut.

Pulloille löytyy rutkasti tilaa kylmiön ovesta ja kaikennäköisiä sooseja, mausekastikkeita, etikoita sun muita onkin tullut hamstrattua ihan huolella. Hyllyjen lisäksi kylmiössä on puinen vetokori, johon mahtuu vaikkapa vihanneksia ja hedelmiä. Vaikka säilytystilaa onkin paljon, on meillä kaapissa usein niin paljon tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, että kaapin sisältämä puinen kori ja vetolaatikko täyttyvät niistä nopeasti. Siksi meillä on osa vihanneksista erillisissä astioissa, joista ne on helppo nostaa pöydälle käyttöä varten. Samalla jääkaappi pysyy vähän siistimpänä. 0-asteisessa lokerossa lihat säilyvät puolestaan vähän pidempään, kuin jääkaapissa. Olen käyttänyt lokeroa myös juomien viilentämiseen silloin, kun en halua ottaa riskiä niiden jäätymisestä 😀

Tilaihme pakastin

Täysikorkea pakastin on osoittautunut käytössä todella toimivaksi aiempaan vetolaatikoilla varusteltuun pakastimeen verrattuna. Ensinnäkin, pakastin on todella tilava ja sinne mahtuu kaikki kesällä talteen poimitut marjat ja sienet sekä riista ja muut lihat. Työni puolesta keittiömme on usein niin täynnä ruokaa, että osa on ihan säilyvyyssyistä pakko pakastaa. Nyt sitä tilaa onneksi riittää! Toiseksi, pakastimen oven avatessani näen heti, missä etsimäni asia on, eikä mikään pääse vahingossa hautautumaan muiden pakasteiden alle, kuten isoissa vetolaatikoissa usein käy. Pakastimessa on myös bonuksena no-frost-toiminto.

Festivo

Uutta Festivon kaappia on nyt ihmetelty keittiössä jo muutaman kuukauden ajan, ja siitä on tullut nopeasti yksi parhaista uuden keittiömme ominaisuuksista. Halvimmasta päästä ei tämä kylmiöpakastin tosiaan ole, mutta olen ollut tyytyväinen satsaukseen, sillä tämä yksikkö on niin kovassa käytössä.

Festivo

Vastaa


Looking for Something?