Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Fat Ramen

Olen eläessäni ryystänyt jo tusinan hyviä rameneita ja moninkertaisen määrän kehnompia rameneita. Sain vinkin tuttavaltani Göranilta hyvästä ramenravintolasta, Fat Ramenista, joka sijaitsee Hietalahden kauppahallissa. ja näin sopivan hetken käydä pienellä visiitillä.

Fat Ramen
Sijainti: Hietalahden kauppahalli, Lönnrotinkatu 34, Helsinki
Hinta: ramenit noin 11-16 €

Olin liikkeellä hiukan normaalin lounasajan ulkopuolella, mutta silti näytti olevan aika täyttä tässä tunnelmallisessa kauppahallissa. Otin listalta misoramenin ja alkuun edamamepapuja sekä talon vihreää teetä.

Edamamepavuissa oli tyyppillinen hyvä suola ja pienen imaisun jälkeen löytyi loputkin mausta. Ruokalistassa mainittiin tilliöljy, mutta sen löytäminen mausta oli hiukan haasteellista.

Ramenkulhoni saapui noin seitsemässä minuutissa, vaikka keittiössä oli kaksi henkilöä. Toisaalta, oli ramenissa useampi komponentti ja makukin syvä. Ehkä negatiivisimmat kokemukseni ramenin saralla liittyvät liian mietoihin liemiin, mutta tässä sitä vikaa ei ollut. Kulhon pinnassa oli myös vaahtoa, joka ei ole ihan tyypillistä.

Lysti maksoi 20 euroa, mikä ei ole ollenkaan paha hinta, kun suurin osa syötävästä oli käsityötä.

Kehitettävää

Edamamepavuista oli osa ehkä hiukan liiankin suolaisia pinnasta, omaan makuuni.
Jääteessä ei ollut niin erikoinen maku, vaikka muuten kaikki oli todella maukasta.

Kehuttavaa

Ramenin mauissa oli mukavasti syvyyttä ja nuudeleiden rakenne erittäinkin kohdallaan.
Talon chilikastike oli hyvää sellaisenaan mutta myös ramenin joukossa. Mielestäni tämän tyyppisiä pöytämausteita saisi olla useammassa paikassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?