Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Eväsrasia | Parsastelua vai mitä?

Parsan satokausi on nyt käynnissä ja sitä on saatavailla pienistäkin kaupoista. Tämänkertaisessa eväsrasiassa on yksinkertaiset, mutta hyvin yhteensopivat ainekset; parsaa, kanamunia, porkkanaa, punasikuria ja leipää. Lisäkkeeksi tämä lounas sai sitruunavinegrettiä jota olin tehnyt kaappiin jo valmiiksi, sekä puffattua kvinoaa. Rakenteiden säilyvyyden vuoksi kannattaa eväisiin lisätä kastikkeet tai muut kosteammat komponentit vasta syödessä. Näin rapeat vihannekset eivät pääse vettymään. Tästä syystä minulla oli myös vinegretti ja puffattu kvinoa erikseen mukana.

Punasikuri kitkerähkö salaatti, jossa on mukavan rapea suutuntuma. Kitkeryyskin kaikkoaa kun muutaman tipan vinegrettiä sekoittaa joukkkon. Leivoin muutama päivä sitten myös sipulileipää, joten sille löytyi paikka eväissäni. Tästä voikin päätellä, että useimmiten evääni ovat erilaisten jo aiemmin valmistamieni juttujen yhdistelmiä, sillä silloin kaikkea ei tarvitse valmistaa alusta asti kerralla.

parsaevas3

parsaevas5

Parsaisa eväsrasia

Tarvitset:
1 porkkana
1/4 punasikuria
5 parsaa
1 kananmuna
4-5 viipaletta sipulileipää tai muuta ruokaisaaleipää
suolaa, sokeria

Valmista näin:
Kuori porkkana ja pese punasikuri. Leikkaa molemmat todella ohuiksi suikaleiksi. Ripottele juokkoon hiukan suolaa, sekoita ja nosta eväsrasiaan.

Laita kattilaan keihumaan vettä, jossa on suolaa ja sokeria. Leikkaa parsoista kovin kanta pois ja keitä noin minuutti, minkä jälkeen jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.

Laita toiseen kattilaan kanamuna ja vettä niin että muna peittyy. Keitä noin 5-6 minuuttia ja kaada vesi pois. Anna keitetyn kananmunan seistä hetki ennen kuin laitat sen kylmään veteen, tällöin kuori lähtee helpommin irti. Kokoa eväät rasiaan ja nappaa mukaan.

Keitin tässä ohjeessa vain minuutin kuorellisia parsoja, koska vielä toistaiseksi ne ovat hyvin ohuita ja todella kypsyvät minuutissa. Kun mennään pidemmälle parsasesonkia, voi optimaalinen keittoaika vaihdella 2-3 minuutin välillä. Voit toki keittää myös enemmmän kananmunia, jos haluat. Tässä keitin vain yhden, sillä ruokaisuutta lisäämässä minulla oli mukana myös puffattua kvinoaa.

parsa resepti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?