Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Eväsrasia | Eväspihvit ja avokadomajoneesi

Ajattelin aloittaa uuden postaussarjan nimeltä Eväsrasia. Omien ruokien valmistaminen työpäivää varten on allekirjoittaneelle hyvinkin tuttua. Tällä hetkellä kannan töihin lähes päivittäin eväät, jotka olen tehnyt kotona edellisenä päivänä tai aamulla ennen töihinlähtöä. Teen yleensä kahdet eväät töihin, joista toisten pitää olla kunnolla ruokaisaa.

Tällä kertaa eväsrasiasta löytyi kasvispihvejä tilli-avokadomajoneesilla ja kurkkuviipaleilla. Pienet ohuet luomukurkut ja luomusitruunat mahtuvat astetta paremmin eväsrasiaan raikastamaan tätä tuhtia kokonaisuutta. Näiden kasvispihvien juju on edellispäivän jämien hyödyntämisessä, käytän nimittäin yli jäänyttä täysjyväpastaa pihvimassassa tuomaan ruokaisuutta. Pihvit sisältävät lisäksi soijarouhetta, joten näillä eväillä lähtee kyllä nälkä.

Kaiken päälle tämä kokonaisuus on vegaaninen.
evas3

Eväspihvit

Tarvitset:
2dl kypsää täysjyväpastaa
3rkl soijarouhetta
1rkl pellansiemenrouhetta
1rkl tomaattipyrettä
1rkl chilitahnaa
2-4rkl vettä tai kasvislientä
mausteita, esim. savupaprikaa, juustokuminaa, pippuria, korianteria
suolaa
öljyä paistamiseen

Valmista näin:
Aja kaikki ainekset yleiskoneessa tahnaksi ja anna turvota hetki. Muotoile massasta pieniä pihvejä ja laita pannu kuumenemaan.

Lisää pannulle runsaasti öljyä ja laita paistumaan muutama pihvi kerrallaan. Käännä pihvit varoen koska ne voivat olla hauraita.

Anna pihvien jäähtyä ennen pakkaamista, jotta en pysyvät helpommin kasassa.

Tilli-avokadomajoneesi

Tarvitset:
2-3rkl soijamaitoa
2 tillivartta
1/2 avocadoa
1rkl sinappia
2dl öljyä
suolaa, sokeria, etikkaa

Valmista näin:
Laita kaikki muu paitsi öljy syvään astian ja poraa sauvasekoittimella sekaisin. Jatka poraamista ja lisää öljyä vähitellen. Valmiin majoneesin pitäisi olla paksua ja maukasta.

Tämä eväsrasia suoriutui tehtävästään erittäin hyvin, sillä se kesti huoneenlämmössä repussa muutaman tunnin ja nälkäkin lähti. Jos tässä majoneesissa olisi ollut kananmunaan nii ei se olisi kestänyt huoneenlämpöä

evas2

0 vastausta

  1. Tätä reseptiä täytyy testata, vaikuttaa todella hyvältä! Ja tämä postaussarja kuulostaa hyödylliseltä, välillä on vaikea keksiä mitä ottaa evääksi töihin.

    1. Terve Nadja,
      Hyödyllisyys tulee olemaan keskiössä, kunhan saan useamman julkaisun aikaiseksi 🙂
      Tietysti eväätkin muuttuvat sään ja sesongin mukaan.

  2. Ihana blogi! Tein näitä eväspihvejä viime viikon evääksi töihin, järkyttävän hyviä ja helppo tehdä! Täyttäviä ja maukkaita, söin avokadon ja kasvisten kanssa. Pakko kokeilla muitakin vegaanisia reseptejäsi!

    1. Hei Katja,
      Kiitos palautteesta! Kommentit kertovat että ollankoon oikealla tiellä 🙂 Nähtävästi näin on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?