Aiemmallaa kerralla leivoimme Irman kera macaron leivoksia ja siitä saadun palautteen perusteella tuli toive drip kuorruteen tekemisestä. Siis mikä ihmeen drip? käytännössä kyseessä on koriste kuorutus joka tarkoituksella jätetään valumaan kakun reunaan pienissä määrissä. Tällä saadaan ainakin tyypillisestä poikkeava lopputulos.

Yleensä drippi tehdäänn suklaasta johta johtuen mekin teemme tällä kertaa dripin siitä. Mutta missä mennään yleensä pieleen?

– Kuorrute on liian löysää tai liian kovaa
– Kakun pitää olla oikeasti kylmä kun drippi laitetaan -> näin drippi jähmetty kesken valumisen
– Dripin kuorrute tulisi olla tasainen jotta drippi erottuu oma kerroksenaan

Paras kuorrute dripin alle on marenkikreemi joka on siis italialainen marenki jonne vaahdotetaan huoneen lämpöistä voita joukkoon. Koska useimmissa leipomuksissa on runsaasti rasvaa, on lämpötilojen kanssa oltava tarkkoja. Käyttäkää siis kakkuanne pakkasessa ne hetken kun et juuri ole tekemässä jotain mutta kakku ei myöskään saa olla siellä liian pitkään tai silloinki mennään pahasti ”metsään”.

Tässä alla pari reseptiä joilla pääset alkuun.

Marenkikreemi

375g sokeria
0.8dl vettä
5 valkuaista
450g voita
1tl vanilja esanssia

Keitä sokeri ja vesi 121 asteiseksi. Vaahdota valkuaiset ja lisää joukkoon vähitellen kuuma sokeriliemi. Tämän jälkeen kun vaahto on alle 40 asteista, joukkoon lisätään vähitellen huoneenlämpöinen voi -> massa muuttuu löysäksi jonka jälkeen se paksunee uudelleen. Lisää esanssia myös loppua kohden.

Valkosuklaa ganache drip kuorrute

130g valkosuklaa
80g kerma
2rkl glukoosia
muutama tippa valkoista elintarvike väriä

Kuumenna kerma ja glukoosi samalla hyvin sekoittaen. Kerma ei saisi kiehua, hyvin höyryävä riittää. Riko valkosuklaa kulhoon ja kaada päälle kuuma kerma. Anna seistä 5 min ja sekoita kunnolla. Lisää vielä väri joukkoon ja siirrä vielä lämmin masssa pulloon. Kakun tulee olla oikeasti kylmä jotta drip jähmettyy kesken valumisen joten useimmista muuttujista johtuen voit joutua muuutaman kerran kokeilemaan jotta onnistut.

Tässä myös muutama kuva irman mango-passionmoussekakusta joka oli muuten todella hyvää.

Vastaa


Looking for Something?