Makean himo ja muut elämän suuret haasteet voidaan selättää banaanileivällä. Terveellistä se ei ole tällä kertaa, mutta täyttää tarpeet satunnaisina herkuttelu hetkinä.

Yksinkertaisuudessaan kyseessä on hiukan kuivakakun tyyppinen leipomus, jonka taikinassa on käytetty banaania. Pienenä lisänä näin muutamassa kokkaus videossa keikaus version tästä joka alkoi kiinnostaa. Toisin sanoen vuoan pohjalle keitettään kevyt karamelli johon asetellaan banaani viipaleita, jonka päälle kaadetaan itse taikina.

Paiston jälkeen annetaan leipomuksen jäähtyä n. käden lämpöiseksi jonka jälkeen se varovasti kumotaan ja valmista tuli. Tämän leipomus kävi pakkasessa ennen leikkaus kun oli tiedossa vieraita ensiviikolla. Banaani leivälle sopii lisäkkeeksi kaikki kermavaahdosta, alkoholikostutukseen ja hedelmäsalaattiin.

Banaanileipä:

Kaksi pientä paahtoleipä vuokaa tai yksi isompi.

4 banaania (kuorien kera n. 900g)

3 kananmunaa  (160g)

80g voita sulana tai öljyä

235g täysjyvävehnäjauhoja ( vajaa 4dl)

5g kanelia jauhettuna (1tl)

Karamelli

65g tummaa sokeri tai muuta vastaava (noin 1dl)

65g voita

2 banaania

  1. Riko banaanit kulhon pohjalle, lisää yksitellen kaikki muut ainekset välissä sekoittaen paitsi jauhot.
  2. Lisää jauhot siivilän läpi ja nostele taikina sekaisin.
  3. Keitä kattialssa sokeri ja voi paksuksi ruskeaksi karamelliksi.
  4. Viipaloi baanit, voitele uunivuoka, kaada pohjalle karamelli ja asettele banaani viipaleet karamelliin.
  5. Kaada taikina varovasti vuokaan, kolauta muutaman kerran poistaaksesi epätasaisuudet.
  6. Paista uunissa 160c, n. 50min. (tikkutesti voi olla paikallaan)
  7. Anna jäähtyä n. kädenlämpöiseksi, varmista että reunat ovat irti hiukan veitselle ja sitten kumoa lautaselle.
  8. Tarjoilee esimerkiksi jäätelön tai hedelmä salaatin kera.

Yleensä näissä leipomis jutuissa kannattaa muistaa että pakkanen on oiva tapa säilöä herkkuja tuleviin juhliin. Tästä ohjeesta riittää hyvin 8 hengelle jos se tarjotaan esimerkiksi jäätelön kera.

 

Share:

Vastaa


Looking for Something?