Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Aikuisten huvipuisto?

Jos joku teistä seuraa minua instassa tai tiktokissa, olette varmasti huomanneet että olen käynyt ainakin kahdessa huvipuistossa viimeisen kuukauden aikana. Itseasiassa, ihan alkuun olin tutustumassa huvipuistossa pr tilaisuuden yhteydessä ja tein sieltä sisältöä niinkuin yleensäkkin teen. Tämä sisältö sai sen verran hyvän vastaanoton niin ajattelin että tehdään toinen visiitti ja käydään vilkaisemassa vähän laitteita (joissa en käynyt aiemmalla kerralla).
Itseasiassa, en ole pitkään aikaan nauranut yhtä paljon ja nauttinut sisällön tuotannosta. Tämän yhteydessä tulin ajatelleeksi, miksi en käy useammin huvipuistossa?

Okei, yleinen konsepti voi olla että huvipuistot on suunniteltu lapsille eikä aikuisille. Tämä voi toisaalta olla vähän vanhanaikainen ajatusmalli. Jos pohdin että pitäisi viedä Emilia treffeille, voisin kuvitella että huvipuisto olisi ainakin aika romanttinen. Mites sitten aikuiset ukot? Näillä kyseisillä reissuilla joissa kuvien mukaan olin kaverin kanssa ulkona ja molemmilla kerroilla oli eri frendi matkassa. Aikuisia molemmat ja vieläpä semmoisia jotka ei niin huvipuistoista ”välitä”. Kuitenkin aikaa viettäessä huomasi aivan erillaisen rentouden ja fiiliksen. Ehkäpä se että on poikkeavissa olosuhteissa, luo oman huvituksensa, sekä satunnaiset adreanaliini piikit eri laitteissa avaa silmiä. Jos vertaan päivää huvipuistossa, baari iltaan, sanoisin huvipuiston olevan parempi kokemusta kuin 90% niistä huureisista. Tietenkin bonuksena se että saa keskusteltua järkevistä asioista ja tulee ihan konkreettisesti kuunneltua kuulumisia, toisin kuin meluisassa kuppilassa.

Muutakin kuin hattaraa ja pehmiksiä? huvipuistojen ruokatarjonta on ainakin omasta meilestäni ottanut merkittävä askelia siihen nähden mitä se oli aikanaan. Jos nyt spekuloin tuhteja makkaraperunoita linnanmäellä, näen että ne voisi helposti olla enemmän 8€ hinnaltaan. Ruokaisa, tuhti, helppo ja edullinen siihen nähden mitä useimmissa tapahtuma alueissa on. Uskoisin että festareilla tai ulkomailla huvipuistossa saattaisit maksaa yli 10€ pienemmistä makkaraperunoista. Toisaalta, jos oikeasti haluaa syödä hiukan tasokkaammin, on esimerkiksi särkänniemen näsinneula siihen aivan koko suomen kärkikastia. Toki, onhan ruokailulla hintaa tässä ympäristössä mutta jos pohtii että kesä menuu on vain 36€ ja syöt tämän kaltaisessa näkymässä, on se parempi hinta-laatu suhde ja kokemus kuin useimmissa kaupungin ytimessä olevissa ravintoloissa.

Kesäinen drinkki joka ei ollut makea vaan pikkemmin kirpeän pirteä.
Possua menuun pääruokana. Esillepano ja annoskoko oli äärimmäisen hyvä.
suklaa ja mansikka oli tämän annoksen nimi joka ehkä pikkusen johtaa harhaan mutta olihan se herkkua.

Pari huvipuistoa takana ja lukuisia edessä? ei tietenkään. huvipuistot on kesä juttu ja niissä käydään kun sää osuu nappiin. Tietenkin olisi hyvä testaa loputkin hyvipuistot siinä mielessä että kukin niistä on oma kokemuksensa. Jos joku kysyisi mikä on paras huvipusto suomessa, en osaisi siihen vastata. Kuitenkin jokainen niistä on taatusti uniikki ja osa kokemusta on tietenkin kukin huvispuiston henkilökunnan asiakaspalvelu. Näin esimerkkinä, jokainen lipun tarkastaja hymyily kun vierailimme laitteissa ja se kertoo positiivisesta työ ympäristöstä. ”Mutta eikö huvipuistossa käynti ole kallista? jos lasket esimerkiksi linnan mäen rannekkeen 42€ ja tuot mukana omat eväät, maksat koko päivästä huvituksia taatusti vähemmän kuin siitä että lähtisit baanalle. Jos et ole vielä käynyt aikuisiässä huvipuistossa kavereiden kanssa, ehdottomasti suosittelen sitä ihan kokemuksen nimissä, ainakin minä tykkäsin.

Tein tämän jutun yhteistyössä Särkänniemen ja Linnanmäen kanssa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?