Sitä mukaan kun olen kirjoittanut jostakin aiheesta huomaan että sen ympäriltä alkaa tulemaan yhä tuotteita. Tämänkertaisena esimerkkinä pastat ja oliiviöljy. Sain nämä tuotteet Italian food club nimistä verkkokauppaa pitävävältä Simonelta. Näin lyhkäsenä tarinana, nämä tuotteet tulevat Abruzzoasta, keski Italiasta. Alueella tuotetaan mm. vehnää, tomaattituotteita, oliiviöljyä ja sahramia.

Alla olevassa kuvassa on perium oliiviöljy joka maksaa noin 20€/plo. Tavallaan on harvinaista nähdä täysin läpinäkyvässä pullossa suodamaton öljy ja vielä Suomessa. Maullisesti tämä menee laadukkaiden oliiviöljyjen kastiin ja tuoksukin oli kohtuullisen hurmaava. Suodattamattoman oliiviöljyn haaste on ettei se säily yhtä hyvin kuin suodatettu ja sen takia, tuote on aika poikkeuksellinen. Jos nyt tarinaa halutaan avata niin, tämä oliiviöljy on Simonen kotitilalta ja alkuun vain omaan käyttöö tarkoitettua. Sittemmin ajansaatossa tuote alkoi kiinnostamaan lähipiirin ihmisiä ja lopulta pitikin suunnitella etiketit.

Kuvassa olevaa Rustichella d’abruzzo kuivapastaa käyttää esimerkiksi Locanda Scappi Katajanokalla, joten se voi indikoida jotain tuotteen laadusta. Paketiltaan tämä pasta maksaa 4€, joten se saattaa olla kallein kuivapasta, jota olen suomessa maistanut.

Jos tykkäät tästä 10 ateriat konseptista, olen aiemmilla kerroilla juusto ja pestoravioleja.

Italian food club kokemukset
Ricotta olisi sopinut tähän reseptiin mutta sen sijaan löytyi parmesaania. Kyllähän silläkin tämä ateria luonnistui.

Munakoiso pasta

1 munakoiso
2 sipulia
1dl oliiviöljyä (sopii edullisempikin öljy)
130g kuivapastaa (Rustichella D’abruzzo)*
1 prk tomaattikastiketta (Rustichella D’abruzzo)*
1/2rsa kirsikka tomaatteja
parmesaania lastuina
suolaa, pippuria
Viimeistelyyn Galeota oliiviöjyä*

Kuutioi munakoiso ja paista ne runsaasa oliiviöljyssä. Sillävälin laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Kuutioi sitten sipuli ja kuullota tilkasa öljyä, joka voi olla vaikka munakoisoista ylijäänyttä. kun sipulit ovat pehmenneet, lisää munakoisot ja lopulta tomaattikastike. Anna kiehahtaa ja laske sitten lämpöä. Kun pasta on kypsää, lisää joukkoon. höylää parmesaania päälle ja mausta halutessa suolalla pippurilla. Voit myös lisätä tilkan sitruunan mehua avaamaan oliiviöljyn/tomaatin makua. Viimeistele vielä halutessa galeota oliiviöljyllä.

Sitten onkin aika syödä, hyvää ruokahalua

*tuotteet saatu Italian food club nettikaupasta

galeota oliiviöljy kokemukset
Tetailen tällä hetkellä Canonin uutta G7X mark 3 kameraa, kykenee ottamaan pystykyvia. Voi olla että lähiaikoina näkyy hiukan video materiaa joka on otettu kameralla.

Vastaa


Looking for Something?