Kotikokkailun yksi parhauksista on tilanteet jolloin voi saada monipuolisen aterian aikaiseksi pienellä tiskillä ja suurella maulla. Tässä käytännössä kokoan jälleen koko aterian pelllille jolloin ei tarvita muita ylimääräisiä astioita. Jos tykkäät tästä mentaliteetistä niin voit haluta vilkaista aiemman yhden pellin ateria postaukseni 🙂

Ruusukaali ja fenkoli? näin yleisesti, näitä raaka-aineita voi joku vierastaan johtuen niiden huonosta tunnetavuudesta mutta itseasiassa ne toimivat vaikka uunijuuresten joukossa tai vaikka pataruuissa kuin muutkin vihannekset. Pidän erityisen paljon fenkolin mausta mutta sitä on vaan harvinaisen harvoin tarjolla esimerkiksi ravintoloissa. Toisaalta, onhan fenkoli suhteellisen hintava vihannekseksi.

Jotta saisit kaiken irti jälleen tästä ateriasta, suosittelen säästämään luut aterioinnin jälkeen ja kiehauttamaan niistä kanalientä. Kuitenkin suurinosa luissa olevasta ravinnosta ja mausta on vielä luussa tallessa. Juon joskus iltasella tee:n sijaan kanalientä, joka on parhainmillaan rentouttaa mielen lisäksi vatsan. Kokeile niin tiedät.

Broilerin nuijat kasvispedillä

1 rsa broilerin nuijia
1 fenkoli
1 ps ruusukaaleja
1 sipuli
1 rsa sieniä
limepippuria
chilijauhetta
öljyä, suolaa

Käsittele vihannekset ja pilko pieneksi. Siirrä pilkotut vihannekset uunipellille. jauha päälle limepippuria ja lorauta oliiviöljyä. Sekoita hyvin ja lisää päälle broilerin nuija. Mausta nuijat vielä suolalla ja chilillä. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min. Nosta uunista ja hyvää ruokahalua!

Näin juhlapäivien lähestyessä on hyvä sauma laittaa juomasuositustakin esille. Alla on Pinot Noiria Chilestä. Raikas ja marjaisa punaviini taittaa tämänkin mausteisen broilerin arkea juhlavammaksi. Kyseinen viini pitäisi löytyä alkon tilausvalikoimasta ja se liikkuu noin 20€ luokassa.

Onko toiveita ensi kerralle, kerro se kommenttikentässä 🙂

Vastaa


Looking for Something?