Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Yhden padan ateria – haudutettu possunlapa

Vastaavasti kun olen tehnyt yhden pellin aterioita broilerin nuijista, näin lähikaupassani tarjouksessa possunlavan, joten pitihän siitäkin kokeilla yhden astian ateriaa. Näin yleisesti suomessa ja itäblokissa, pitkään haudettuja ruokia on jo kauvan arvostettu. Kaikille tuttu karjalanpaisti on myös samalla tapaan haudutettu ruoka vaikka paisti nimessä kummittelee.

Kokonaiset mausteet kunniaan? erityisesti kokolihoja kypsentäessä, kokonaisista mausteista irtoa makua paljon tasaisempaan lopputulokseen kuin jauhetuista mausteista. Jos lyhyessä ajassa halutaan mausteiden aromit esille, niin silloin tietenkin jauhetut mausteet ovat elementissään ja tämä korostuu erityisesti silloin kun mausteet paistetaan esimerkiksi rasvassa.

Liemien kuningas? rasvaisissa osissa on etunsa siinäkin että paistoliemi joka irtoa lihasta haudutuksen aikana on paljon tavanomaista maukkaampi. Kun joukkoon isketään esimerkiksi soijaa tai vaikka mustaherukka mehua, on lopputulos vieläkin herkullisempi.

Vihannesten rooli? Halusin tässä reseptissä että koko ateria valmistuu samassa astiassa, jolloin ei tarvitse erikseen keittää perunoita jne. Tavallaan samaa reseptiä voi soveltaa vaikka naudan rintaan tai vaikka karitsan potkiin mutta silloin liha pitää olla padan pohjalla, koska edellä mainituissa lihoissa ei ole tarpeeksi rasvaa jotta ne pysyisi padan pinnassa kosteina.

Possulapa padassa

1,5kg possunlapaa
6 perunaa
4 porkkanaa
3 sipuli
1 sitruuna
3rkl kokonaisia mausteita
3rkl sitruuna soijaa
3rkl mustaherukka mehua
suolaa

Käsittele perunat, sipulit ja porkkanat. Leikkaa ne sitten suupalan kokoisiksi ja viipaloi sitruuna. Kuumenna pannu ja paista siinä lapaan väri kaikille puolille. Siirrä leikatut vihannekset, mausteet ja sitruuna pataan. Sekoita hyvin. Nosta päälle possunlapa ja kaada sen päältä soija ja mehu joukkoon. Suolaa lapa vielä molemmin puolin ja nosta kansi päälle. Nosta uuniin joka on 200 asteessa. Paista ensin tunti ja laske lämpö 140 asteeseen ja kypsennä 3 tuntia. Anna sitten hetki jäähtyä ennen tarjoilua.

Hyvää ruokahalua!

Ps. Tarjoilin tämän vasta seuraavana päivänä jolloin maut olivat kehittyneet kasinkerroin. Eli jos on vieraita tulossa niin voit hyvin tehdä tämän edellisenä päivänä.

Tämän kertaisen aterian viini suositus olisi jälleen Chileläinen mutta tällä kertaa valko viiniä. Happokkuus ja korkea alkoholipitoisuus takavaat että se sopii rasvaisen possupadan seuraksi. Kyseinen viini liikkuu noin 12€ hintaluokassa ja pitäisi löytyä alkon vakiovalikoimasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?