Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Wild | Astetta villimpi ”rahvila”

Joko olet kuullut Wildista, pienestä kahvilamaisesta ravitolasta Helsingin TRE-sisustusliikkeen sisällä? Pääsin mukaan tutustumiskäynnille uutukaiseen ravintolaan ja maistelemaan Wildin antimia keittiömestari Nean kanssa. Wildista ei ainakaan luonnetta puutu, eikä ihmekään, onhan Wildin takana mm. keittiömestari Jouni Toivanen ja satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula.

Luvassa on siis villiyrttejä ja muita Suomen luonnon raaka-aineita, perinteisiä pohjoismaalaisia juttuja sekä moderneja makuyhdistelmiä ja twistejä. Wildista saa kahvilatuotteita sekä lounasta, mutta myös illallistapahtumiakin on tarkoitus myöhemmin järjestää, sijainti olisi ainakin tähän tarkoitukseen mitä parhain. En tiedä, onko tällaiselle konseptille vielä nimeä, mutta ilmaan heitettiin nimitys ”rahvila”.

Wild sijaitsee Mikonkadulla TRE-designliikkeen takaosassa ja sisäpihalla. Wild aukeaa jo 8.30 aamulla, joten aamiaista kaipaavillekin löytyy jotain. Tila selkeästi haki vielä muotoaan, tulossa on nimittäin terassikin jossain välissä kuin myös muutama hana.

Ravintola Wild
Sijainti: Mikonkatu 6, Helsinki
Hinta: 4-8 € kahvilatuotteet ja lounas 10 € ympäriltä

”Perinteistä mutta ei ihan kuitenkaan perinteistä”

Kokeilimme alkuun liperin piirakkaa josta löytyi päältä heinäsavustettua munavoita. Rakenteellisesti piirakka oli pehmeä ja maullisesti perinteinen, mutta munavoin savu toi pienen modernin lisän.

Seuraavaksi kokeiltiin riistarieskaa, jossa oli poron sydäntä villiyrttirieskalla. Poron sydän oli erittäin rosé, joka on omaan makuuni juuri sopiva. Rieska oli kuin suolainen keksi, josta löytyi monipuolisesti makua. Tavallaan tässäkin annoksessa oli perinteinen lähestyminen ja vilahdus modernia näkemystä. Ehkä uutta pohjoismaalaista ruokaa, jos pitäisi jokin nimitys keksiä.

Kahvikupposen ja hetken keskustelun jälkeen kokeiltiin pikkuisen makeaa. Tattisuklaakakku oli runsas ja kakussa oli erittäin hyvin rakennettu makumaailma. Jos pidät tummasta suklaasta, tässä olisi sitä jotain. Tattikinuski oli kuulemma keittiön itse keräämiä tatteja ja kyllä kinuskista maistui selkeästi tatti.

Pikkumakeina maisteltiin vielä kuusi-vihreäkuula, madeleine ja kuhnurivoi-suklaakonvehti. Kuusi-vihreäkuula oli mielestäni näistä isoin yllättäjä. Kuusen maku oli erittäin onnistuneesti saatu maistumaan eikä kuula ollut liian imelä, kuten monesti saattaa olla.

Yllätyin siitä, kuinka erikoisia ja kiinnostavia makuja ruokatuotteisiin oli saatu. Ruoan luonne muistutti ehkä vähän ravintola Gröniä, joka on tällä hetkellä yksi lempiravintoloistani. Kuulin, että Wildin varsinaiset avajaiset pidettäisiin syyskuussa, jolloin ravintolan pitäisi myös olla täydessä toiminnassa.

Kehitettävää

Tila hakee vielä selkeästi toimivinta muotoa.
Erittäin hienostuneita tuotteita, jotka eivät välttämättä sovi isompaa pääruokaa etsivälle.
Markkinointi ka viestintä tulee olemaan kriittistä, jotta kuluttajat osaavat kävellä design-kaupan perälle ja sisäpihalle.

Kehuttavaa

Keidas kulinaristille erikoisten makujen ja uniikkien tuotteiden suhteen.
Hintaluokka ei ole niin huikea kuin tyypillisesti tämän kaltaisissa ravintoloissa/kahviloissa.
Tilasta löytyy silmänruuaksi säilöttyjä sesongin aineksia ja ruuan käsityön määrä oli jotain uskomatonta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?