Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vuosi jota en unohda

*tekstissä voi olla radikaaleja kirjoitusvirheitä

Voisin kuvitella että tätä otsikkoa viljelee vaikka kuinka moni, mutta en oikeen usko että ihan kaikilla on ollut yhtä paljon muutoksia arjessa. Lähden liikkeelle alkuvuodesta, jolloin minulla tuli ensimmäinen vuosi täyteen yrittäjyyttä ja samalla oli käynnissä vientiosaaja koulutus, josta tietenkin valmistuin toukokuussa.

Olin valmis tavallaan menemään urallani eteenpäin kesän alussa ja sainkin aivan mahtavan kotimaan yhteistyön Ahvenanmaalta , jossa opettelin täyttä videontekoa puhelimella. Kaikki meni tavallaan oikein hyvin kunnes sain tiedon että äitini on sairastunut ja lopulta kuoli. Tämä kaikki tavallaan potkaisi hiukan työrutiiniani paikaltaan. Toki, kimmokkeena ahvenanmaasta, kiersin myös muissa kotimaan kohteista joka toi oman virkistyksensä. Jos tätä vertaa vuoden takaiseen aikaan jolloin tein n. 15-20 ulkomaan reissua, jotka olivat pääsosin työsidonnaisia, oli tämä paljon rennompaa.

Sain myös kuulla että yksi lapsuuden kavereistani sai psykoosin ja jotkin samoissa kaveripiireissä pyörineet pitivät minua huijarina eräässa pelissä. Tavallaan nämä on aika vähäpätöisiä asioita kun otetaan huomioon kaikki muu arjessa ollut tekeminen. Enemmän päänvaivaa tuottaa kuitenkin kirjapito ja verottaja, kuin pinnalliset huolet. Kun katsoo asiaa relistisessa näkökulmassa, aina on vihaajia, ihmisiä kuolee ja tietenkin suurinosa asioista on vastassa enemmin tai myöhemmin. Toki positiivisia juttuja on myös, kuten opettelin ajamaan autolla, kun sain semmoisen käyttööni. Myös videon teko puhelimella on arvokas taito joka löytyy oikeasti todella harvalta.

Myös muutama postaus sarja on lähtenyt lentoon, joista olen äärimmäisen iloinen. Toki tälläkin saralla on ollut muutama raju pettymys, kuten kaverini feidaaminen muutamaa tuntia ennen ravintolan pöytävarausta. Ikävintä on tietenkin se että minä aloitin nämä järkkäilyt, koska halusin viettää enemmän aikaa kavereitteni kanssa, mutta jos vaivan näköä ei osata arvostaa, miksi sitten panostan?

Ens vuonna ajattelin keskittää toimintaani entisestään puhelimella työskentelyyn ja kertoa siitä, koska siinä on kuitenkin tulevaisuus. Toki, voi olla että joku uutuus kamera segmentissä voi päästä vierailulle, jos järjestely ei tuota liikaa tuskaa.

2020? Varmaan iso osa asettaa itselleen jotain tavoitteita, eikä se kuulosta ollenkaan pahalta. Tavallaan liikevaihdon tuplaaminen tai seuraajamäärien kasvatus olisi selkeitä indikaattoreita, mutta se ei välttämättä vie tekemistä siihen suuntaan, josta itse pitäisin. Veikkaan että valikoin tavoitteen sen mukaan mikä voisi edistää elämän mukavuutta tai jaksamista. Kuitenkin stressiä on aina eikä siitä voi vain päästä eroon, joten miksi sitä kannattaisi lisätä? Hyvä ja laadukas sisältö syntyy mukavissa olosuhteissa mutta ilman sitä ei sisältökään voi olla hääviä.

Tämän vuoden onnistuneimmat juttu kokonaisuudet:
Vantaan elämykset, kotiruoka maailman toiseltapuolen,

Vuoden tärkein työkaluni:
Samsung Note 9 (koska käytin sitä valtaosan vuodesta)

Vuoden paras ravintola kokemus
Nautica ahvenanmaalla (tunnelma, fiilis ja olotila olivat kaikki kohdillaan)

Syventymättä liikaa perusteluihin, teen erikseen ravintoloista kertovan kokemuksen, kun löydän siihen aikaa. Kiitos että luit ja palataan vuonna 2020!

Ps. Reilu vuoden takaisesta Portugalin reissustani on tulossa ihan ruokamatka paketti, jota olen itse vetämässä. Jos tämä vaikuttaa kiinnostavalta. Kannattaa laittaa kalenteriin nuo päivät ja harkita syvästi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?