Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vuohenjuusto-munakoisokeitto | helppoa kotiruokaa

Kun tein aiemmin kesällä munakoisovuoan reseptin, keräsi se melkoisen määrän lukioita. Munakoiso on mielenkiintoinen raaka-aine, jota käytetään Suomessa vielä suhteellisen harvoin. Kuitenkin munakoison hienostunut, vähän jopa paistettuja sieniä muistuttava maku on hurmannut monet. Italiassa munakoiso yhdistetään usein juuston kanssa, ja raaka-aineet toimivatkin loistavana parina. Siispä, tein tällä kertaa helpon arkikeiton, jossa on munakoisoa ja vuohenjuustoa. Ruuat, joissa on vuohenjuustoa, taittuvat mielestäni vieläkin paremmiksi muutamalla tipalla laadukasta oliiviöljyä, tästä johtuen viimeistelinkin keittoni oliiviöljyllä. Toisaalta, missäpä ruoassa en keksisi käyttää oliiviöljyä 🙂

Jotta munakoison maku pääsee omaan arvoonsa, tulisi se paahtaa ensin kokoon, jolloin sen maku huomattavasti kehittyy. Paahtamisen jälkeen munakoisoa voi käyttää todella monipuolisesti tai vaikka säilöä. Keiton liemeen ei tällä kertaa ollut kätössäni kasvislientä, mutta vaikka lisäsin pelkkää vettä, oli keitossa runsaasti makua. Vielä enemmän saisi tietenkin savustamalla munakoisot, mutta tämä on ehkä enempikin ravintolajuttu kuin kotikokkailua. Usein toivon jotain rakenteita keiton seuraksi esimerkiksi krutonkien tai vaikka leivän muodossa. Tällä kertaa minulla oli kotitekoista juureen leivottua leipää, jossa oli runsaasti seesaminsiemeniä. Tämä makukombinaatio oli varsin loistava,vaikka itse sanonkin.

munakoiso resepti

[left]

Vuohenjuusto-munakoisokeitto

Tarvitset:
2 pientä munakoisoa
2 sipulia
1 pkt vuohenjuustoa
oliiviöljyä
suolaa

Valmista näin:
Leikkaa munakoisot ja sipulit viipaleiksi. Laita ne pataan ja paistele matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia.
Lisää nestettä niin, että munakoisot ja sipulit peittyvät ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon vuohenjuusto ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Maista ja mausta, koristele parila tipalla oliiviöljyä. Tarjoa valmiin keiton kanssa juureen leivottua leipää.

Jos keitot ovat lähellä sydäntäsi, kannattaa vilkaista myös Gazpacho reseptini.

Hyvänä muistutuksena, jos haluat nähdä tekemäni videot etukäteen, kannattaa tilata youtube kanavani 🙂 Teen kanavalle sisältöä niin englanniksi kuin suomeksi, joten älkää hämääntykö kielten vaihtelusta.

[/left]

[right]

munakoisokeitto

[/right]

 

2 vastausta

 1. Tätä keittoa on ihan pakko valmistaa heti, kun ehdin käymään kaupassa. Sekä munakoisot että vuohenjuusto ovat lempiraaka-aineitani, joten ohjeellasi niistä ei voi tulla kuin täydellistä keittoa. Munakoisot voisi varmaankin kuullottaa uunissa folioon käärittynä. Oletko testannut valkosipulia tähän keittoon?

  1. Moikka Leena,

   Joo siis paahdettu valkosipuli toimii joukossa mutta otin lähtökohdaksi yksinkertaisen reseptin.
   Sanoisin että valkosipuli tekee siitä vielä parempaa mutta aina on niitä jota ei tykkää 😀
   Kun testaat, niin nappaa ihmeessä kuva tai jotain niin tulen kommentoimaa :DDD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?