Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

villikalatoast | helppo välipala arkeen

Yhteistyössä: Kalatalo Oy

villikalapihvi

Perinteisistä kalaruoista meille suomalaisille taitavat olla tutuimpia kalapuikot ja -pihvit. Entisaikaan kalapihvit ovat olleet helppo tapa käyttää sekalaisia villikaloja. Esimerkiksi ruotoiset kalat, kuten hauki, pehmenevät pihvimassassa eikä työlästä ruotojen poisto-operaatiota tarvita. Nykyään harva tosin lähtee alusta asti itse valmistamaan kalapihvejä. Kiireistä arkea helpottaa onneksi laadukkaat pakasteet, kuten tässä Kalatalon villikalapihvit.

Villillä kalalla tarkoitetaan siis tässä tapauksessa Suomen luonnossa vapaana uiskennelleita kaloja. Usein ’villi’ ja ’luomu’ termeinä sekoitetaan keskenään tai ainakin mielletään samana, vaikka luomulla tarkoitetaan luonnomukaisesti tuotettua, ei villiä. Tarkoituksena ei nyt ole mitenkään lobata luomua, vain täsmentää näiden kahden termin ero 🙂

Kalatalon villikalapihviä myytiin ensin HoReCa-sektorille, jossa kotimaiselle kalapihville on kysyntää. Nyt villikalapihviä on myynnissä myös kuluttajille ja se löytyy kauppojen pakastealtaasta (Prismasta ja S-Marketista). HoReCa-puolelle pihvejä toki myydään edelleenkin kaikissa tukuissa. Pihvit valmistetaan villikalasta, jota muuten hyödynnetään Suomessa ihan liian vähän määrään ja laatuun nähden.

Koska kyseessä on valmiste, ei pihvejä tarvitse sen kummemmin kypsentää, lämmitys vain riittää. Pihvien pinnassa on valmiiksi paistopinta, mikä tarkoittaa, että hyvän lopputuloksen voi saada vaikka mikrossa lämmittämällä. Rakenne on pihveissä niin kuohkea, ettei leukalihaksia tarvitse kovinkaan paljoa vaivata. Maku on todella pehmeä ja ehkä hiukan kermainen, mikä tekee pihveistä varmasti maittavan myös perheen pienimmille ruokailijoille.

Pihvit menisivät hyvin ihan arkisen perunamuusin kanssa tai vaikka burgerin välissä. Kun teen reseptejä valmisteita hyödyntäen, pyrin aina pitämään valmistukseen kuluvan ajan ja vaivan minimissä. Helppoa ja nopeaa, siksihän niitä valmisteita ostetaan. Kriteerit täyttävät ainakin nämä leipäset, jotka menevät hyvin kevyestä lounaasta tai välipalasta 🙂

Villikalatoast

Tarvitset:
4 paahtoleipäviipaletta
1 pkt villikalapihvejä (2kpl paketissa)
1 dl majoneesia tai ranskankermaa
1 rkl srirachaa
1 tomaatti viipaloituna
1/3 pnt tuoretta kirveliä
1 nippusipuli

Valmista näin:
Paahda leivät pannulla ja paista toisella pannulla villikalapihvejä voissa.

Leikkaa sillä välin sipuli ja tomaatti ohuiksi viipaleiksi ja yhdistä majoneesiin srirachakastike.

Kokoa paahdetulle leivälle täytteet järjestyksessä villikalapihvi, majoneesi, tomaatti, sipuli ja lopuksi kirveli.
Laita päälle kanneksi toinen leipäviipale. Leikkaa vinottain halki ja tarjoile juuressipsien kera.

villikalatoast

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?