Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vegaaniset letut | helppoa kotiruokaa

Kaupallinen yhteistyö: Sevan

Vasta viimevuosina yhä useammat ruokaintoiljat ovat löytäneet erilaiset linssi- ja kikhernejauhot. Muistelen lapsena syöneeni lukuisia kertoja ruokia, joissa on ollut linssijauhoja monessakin muodossa. Aloitin vastikään Sevanin kanssa blogiyhteistyön, jossa nostan esille eri tuotteita, kuten tällä kertaa kikhernejauhoja.

Kikhernejauho on kuin luotu vegaaneille, sillä saa nimittäin aikaiseksi samantyyppisiä rakenteita kuin kananmunalla. Kaiken päälle kikhernejauho on luonnostaan gluteenitonta, joten se sopii myös keliaakikoille. Jos kikhernejauho on ihan uusi tuttavuus, pääsee ehkäpä helpoiten liikkeelle yksinkertaisilla suolaisilla letuilla. Lettutaikinaan tulee kaksi osaa kookosmaitoa, yksi osa kikhernejauhoa ja ripaus suolaa. Paistamisessa ei tarvitse juurikaan rasvaa, koska tämän tyyppinen taikina ei tartu helposti.

Kikherneletuista saa kirkkaan keltaisia, jos taikinan joukkoon lisää hiukan kurkumaa. Halusin tällä kertaa kokeilla poikkeuksellisempaa maustamista. Nimittäin ripottelen puoliksi paistetulle letulle mausteita, jotta osa mausteista paistuu letun paiston yhteydessä. Paistaminen korostaa mausteiden omaa makua ja lettukin saa tässsä yhteydessä hiukan normista poikkeavaa ulkonäköä.

Vaikka valmiit letut ovat varsin täyttäviä itsessään, tarjoan niiden seurassa Sevanin hummusta, salsaa, linssisalaattia ja kauratsatsikia.

vegaaniset letut

Vegaaniset letut / kikherneletut

Tarvitset:
1 tlk kookosmaitoa (noin 4 dl)
2 dl Sevanin kikhernejauhoja*
2-3 rkl Sevanin biryinamausteseosta*
hiukan oliiviöljyä paistoon

Valmista näin:
Sekoita keskenään kookosmaito ja kikhernejauho ja jätä seos seisomaan hetkeksi. Kaada tippa öljyä pannulle ja lisää taikinaa pannulle. Levitä taikina ohuelti otta se kypsyy tasaisesti. Kun lettu on selkeästi  paistunut toiselta puolelta, ripottele pintaan mausteseosta ja käännä. Kun toinenkin puoli on paistunut, nosta lettu pannulta ja peitä sitten liinalla, etteivät letut kuivu. Tarjoile valmiit letut mieluiten lämpiminä erilaisen vegelisäkkeiden kera.

*Tuotteet saatu blogiyhteistyössä Sevanilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?