Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Värikäs nyhtökaurasalaatti | Kulhon täydeltä hyvää

Trendien myötä salaateista on tullut monipuolisempia ja maukkaampia kokonaisuuksia, kun ne ennen olivat vain pakollisia lisäkkeitä muulle aterialle. Omaan makuuni salaatissa on tärkeää rakenteet ja makujen tasapainoisuus, unohtamatta ruokaisuutta. Kun salaatin koostaa useista, värikkäistä komponenteista, ei muuta jää kaipaamaan.

Pureskeltavat ja rouskuvat raaka-aineet kannattaa pitää helposti syötävässä muodossa – parsakaali nopeasti ryöpättynä, porkkana pienenä raasteena ja kypsynyt juusto sopivina paloina. Krutongit tuovat lisää rapeutta, ja niitä voi valmistaa myös tummasta leivästä. Varsinkin saaristolaisleivässä on äärimmäisen hyvä maku ja rakenne krutonginkin muodossa.

[left]

Nyhtökaurasalaatti

3 porkkanaa
1/2pnt koriateria
1rkl raastettua inkivääriä
1rkl seesamöljyä

Raasta porkkanat, purista hiukan nestettä pois ja siirrä kulhoon. Lisää korianteria krouvina silppuna, inkivääriä raastettuna sekä seesamöljyä ja sekoita.

4 viipaletta saaristolaisleipää

Leikkaa saaristolaisleipäviipaleet pieniksi kuutioiksi ja paahda kuivalla pannulla rapeiksi.

1 punasipuli

Kuori sipuli ja leikkaa todella ohuelti veitsellä tai mandoliinilla. Laita leikatut sipulit suoraan jääveteen odottamaan salaatin kokoamista, jotta sipuliin jää rakenne ja raikkaus.

1 parsakaali, kukkaali tai romesco

Leikkaa nuput irti ja ryöppää pikaisesti suolatussa vedessä. Jäähdytä nuput mahdollisimman nopeasti ryöppäämisen jälkeen, jottei ylikypsymistä tapahdu ja ne säilyttävät kauniin värinsä ja raikkautensa.

[/left]

[right]

[/right]

[left]

[/left]

[right]

200 g hyvin kypsynyttä juustoa

Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi ja halutessa pyöritä pintaan hiukan oliiviöljyä.

1 pkt Nyhtökauraa
2 tomaattia
öljyä
mausteita oman maun mukaan

Kuumenna pannulla mausteita ja öljyä. Leikkaa sillä välin tomaateista liha irti. Lisää pannulle Nyhtökaura ja tomaatit. Paistele, kunnes seos on yhtenäistä.

2 rkl sinappia
2 rkl hunajaa
1 rkl kuivattua timjamia
3-4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Yhdistä ensin kaikki muu, paitsi öljy, yhtenäiseksi kastikkeeksi. Lisää sitten öljy hiljalleen joukkoon.

2 kananmunaa 

Keitä kananmunia noin viisi minuuttia, kaada vesi pois ja anna munien kuivua pinnasta. Näin kuori lähtee helpommin irti. Jäähdytä munat jääkylmällä vedellä ja kuori.

[/right]

Salaatin kokoaminen

Revi kulhon pohjalle lehtisalaattia ja lorauta päälle hieman kastiketta. Levitä sitten salaatin päälle täytteet, miten parhaaksi näet, ja lopuksi loput kastikkeesta. Salaatinkastikkeessa oleva öljy läpäisee salaatinlehdet hiljalleen, jolloin salaatti muuttuu todella pehmeäksi. Salaatti kannattaakin koota vasta juuri ennen ruokailua, vaikka komponentit valmistaisikin hyvissä ajoin etukäteen.

Tämä salaatti ruokki kaksi todella nälkäistä aikuista, mutta pehmeän leivän kera salaatista riittäisi mainiosti luonaaksi neljälle. Toivottavasti reseptini inspiroi tekemään entistäkin uskaliaampia salaatteja!

nyhtissalaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?