Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vantaan elämykset Recap ja jatko?

Vantaan elämykset

Huomasitte varmasti kuukausi sitten, että joka viikko oli ravintola kertomus Vantaalta. Se olikin aikaa josta pidin, sain tutustua kotipaikkakuntani kuppiloihin ja ravintoloihin ja tietenkin sain selkeän kuvan nykyisestä kilpailutilanteesta. Vaikka yhä kirjoitankin paikoista Vantaalta, olen aloittanut saman tyyppisen juttusarjan jonka nimi Espoosta elämykset, toki siinä on vielä työnsarkaa.

Voisin alkuun avata ajatusta, että miksi päädyin käymään näissä paikoissa?
Jokainen näistä paikoista oli Vantaan sanomien listauksessa tai trip advisorissa korkealla rankattuina, tietenkin Vantaan kohdalla. Laitoin koko jutun aluilleen kontaktoimalla ravintolat ja sopimalla visiitin. Useimmilta ravintoloitsioilta kuulin ettei hiellä ole aiemmin käynyt bloggareita joka tavallaan yllätti, asuuhan Vantaalla runsaasti somettajia ja bloggareita.

Missä kritiikki?
Tästä syntyi keskustelua muutamassa Facebook ryhmässä ja päätin että avaan tässäkin miksi kirjoitin vain positiivisia asioita. Koska olen aiemmin työskennellyt ravintoloissa ja nähnyt kun vanhempani pyörittää kuppilaa, tiedän että kriitikkin aihe olevan usein kyseenalainen. Jos ravintoloitsia tuntee asiakkaansa, on tuote kunnossa, oli ketä tahansa mitä mieltä hyvänsä. Sama pätee aikalailla somessakin, jos sisällöm tuottaja tuntee lukijansa, hän tietää mitä lisätä tai poistaa. Olen todennäköisesti kriittisempi kuin moni uskookaan ja siksi laitankin palautteeni suoraan ravintoloitsialle, jotta hän voi selkeästi tulkita näkemystä.

Tässä kokonaisuudessaan ne paikat joissa kävin
Bistroliekki
Oklahoma
La Pasteria Italiana
Zilla
Koto
Deluxe burger & pizza
Wandas
Fazer vierailukeskus
La locanda

Paikat joissa olen käynyt ennen juttusarjaa, mutta ovat kuitenkin mainitsemisen arvoisia
Backaksen kartano
Sushi lounge


Mitä Vantaalla voitaisiin tarvita ja mille on ylitarjontaa? Vaikka itseasiassa isossaosassa paikkoja myydään hamppareita, niin premium hampparia oli vain tarjolla deluxessa, joka oli sen veroinen että hiukan pidemmältä kannatti mennä. Useinmilla paikoilla oli ajatus että tuote on jo kunnossa ja palaute on kohdillaan, mutta oikeastaan, jos halutaan uusia asiakkaita ja some elämää tulisi se Burgeri olla sen mukainen.

Big points pizza! Vantaalla saa itseasiassa useammassa paikassa kunnon napoli henkistä pizzaa mutta olen havainnut ettei sitä markkinoida tarpeeksi agressiivisesti. Kuitenkin, uskon että paikallisetkin tulisi syömän high end pizzaa jos ne vain tietäisivät siitä. Vantaan parhaita pizzapiakkoja on kuitenkin Zilla, Pasteria italiana ja Deluxe burger & pizza. Kaikissa näissä pizzapohjan taso kertoo kuluttajalle intohimosta.

Ylitarjontaa? Pihviä ja pihviä ilman että se on tarpeeksi ”uutta”. Toki Vantaalta saa hyviä pihvejä mutta ajattelen asiaa että missä on se Tomahawk, dry aged juttu tai vaikka wagyu härästä saatu pala? Pihvi ravintolan varsinainen merkitys on vielä täyttämättä, vaikka Vantaalta saakin kohtuullisen monestakin paikasta sisäfilettä.

Ravintolan paras kokemus on yleensä se jälkiruoka mutta vain yhdessä paikassa se ylitti high-end riman. Wandasissa oli puhtaasti kehittynein jälkiruoka ja se jättikin laatumielikuvan kohdilleen. Jälkiruoka on kuitenkin se viimeinen mahdollisuus jättää hymy asiakkaan huulille, joten keksikää sinne jotain mikä säväyttää ja saa sydämmen niin sanotusti sykkimään. Toki olihan joka paikassa jälkiruoka hyvä mutta kuluttajan hurmaasineen vaaditaan ainakin omasta mielestäni pikkuisen enemmän. Loppujen lopuksi, se on pieni hinta laittaa muutama kiva komponenti lautaselle jos siitä syntyy palaavia asiakkaita.

Oletko näihin väittämiin samaa mieltä? kerro se kommenttikentässä.

Mukana näissä ravintola visiiteissä on ollut Tomi Nieminen, jota kutsun myös Makuinsinööriksi. Hänen makuunsa kokonaisuus ratkaisee ja eritysen moni asia jotka eivät liity ruokaan tai palveluun ovat myös tärkeitä. Melu, valaistus, hajut ja muutkin pienet tekijät kasaantuvat aistinärsykkeiksi, jotka syövät kokonaisuutta. Komppaan tähän vahvasti mutta ikävä kyllä, ravintoloitsian on sitä hyvin hankala huomata. Minulle osa ravintolassa käyntiä on somettaminen, jotenka ne paikat joista saan sen kivan kuvan tai videon, jättävät mieleen myös lämpöisemmän kuva muiston. Se samoinen kuva on myös markkinointi signaali niille jotka vahingossa seuraavat kanaviani. Onhan jaettu ilo se paras ilo ja useinkin keskustelemme paikoista, joissa olemme jo syöneet, joten tehkää kuvien ottaminen helpoksi ravintoloissa, niin se saattaa kantaa hedelmää.

Ne paikat jotka tuohon ylös listasin voisin melkein yleistää Vantaan parhaiksi ravintoloiksi, koska yksikään niistä ei ole huono. Jokainen palvelee oman tyyppisiä asiakkaitaan ja selkeästi menee konseptinsa mukaan. Otan myös mielelläni suosituksia vastaan paikoista joissa en ole vielä käynyt. Samoin Vantaan parhaat brunssipaikat on vielä tutkimatta, laittakaa alle ajatuksia missä ne voisi olla ja ehkä raavin vähän lisää juttua kokoon.

Haluaisin keskittää tekemistäni Youtube tyyppisemmäksi sisällöksi jotta voisin panostaa selkeästi enemmän videon laatuun ja sisältöön. Silloin en voisi ladata videota suoraan faceen vaan se pitäisi jakaa youtube linkkinä. Oisiko se ok sinulle? Näin saisin pienen youtube kanavani kasvamaan 🙂
Kiitos kaikille, jotka olette jaksaneet lukea tänne asti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?