Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vantaan elämykset – ravintola la pasteria Italiana !

[left]

tikkurilan paras ravintola

[/left]

[right]

[/right]

Tämän ytimekkään kuukauden aikana on tullut käytyä pihvipaikoissa kuin hampparillakin mutta klassista ruokaa on ollut vielä niukasti. Itseasiassa tämän kertainen ravintola on dixitissä sijaitseva ravintola pastiseria joka on Italialainen ravintola. Omalla kokki urallani olen työskennellyt aika monessa italialaisen konseptin tai ruokatuotteen omaavassa paikassa ja selkeä lopputulos on että tämä ruokatuote vaatii paljon silmää. Tarkoittaen toistoa ja maistelua jotta maut osavuvat kohdalleen. Tietenkin ketä tahansa saa tehtyä jauhelihakastikkeen mutta semmoinen bolognese joka on oikeasti todella hyvää ei ole kovinkaan nopea tehdä.

Tuttuun tapaan olimme ensin salilla ja uimassa hakunilassa, jonka jälkeen lähdimme Tikkurilaan. Heti ostoskeskuksen toisessa kerroksessa jossa sijaitsee s-markettikin onn muutamakin ravintola vierekkäin. Näistä tämän kertainen paikka on Pastiseria jossa myydään siis pääsääntöisesti pizzaa ja pastaa. Ruokalista oli kohtuullisen laaja ja pienen pohdiskelun jälkeen otimme vakio tuoteet listalta, eli minulle pizzaa ja kaverille ragua.

Odotellessa oli ihan jännnä kuunnella italaiasta iskelmää ja nautiskella pellegrinoa. Tarjoilia esitteli myös laatu viinejä kuin hiukan harvinaisempaa katkeroa jota heiltä löytyy. Ruoka saapui noin 10  minuutin odottelun jälkeen joka ei tunnu kauhean pitkältä ajalta kun miettii että talossa oli 2 muutakin pöytää ja keittiössä vain 1 henkilö.

Tuoksua ja ulkonäköä, pöytää saapui ragu jossa oli selkeästi hyvin kypsää lihaa pinnalla ja pizzan kohdalla tatin pystyi haistamaan. Talossa tehty pasta on selkeästi talossa tehdyn näköistä niinkuin myös pizzapohja. aloitimme pizzan maistamisella jossa ensimmäisenä silmätikkuna oli pohja. Reunassa oli isot ilmakuplat ja pohjakin oli rapea. Makua oli niin kastikkeessa kuin täytteessä. Pizza oli selkeästi vertailukelpoinen niiihin paikoihin joissa halutaan ehkä tarjota napoli tyyppistä tuotetta. Pasta oli puolestaan niin täyttävää että runsaan näköisen annoksen jälkeen ei ehkä menisi edes leipäviipaletta. Näin muutaman kilometrin uineena, oli se pizza kyllä suoranainen helpotus.

[left]

tiramisu tikkurila

[/left]

[right]

creme brulee tikkurila

[/right]

Vaikka olimme jo erittäinkin täynnä maistelimme puoliksi yhden tiramisun joka oli siis erittäin hyvää. Klassisemman makuista kuin olisi odottanut. Jos näin vetailee niin ehkä parempaa kuin myyrmannissa maistamani tiramisu mutta puolet annoskoosta. Toisaalta olihan molemmat oikein hyviä.

Jos voi sanoa niin klassisia italialaisia makuja hyvin toteutettuna ostoskeskuksessa. Tämä olisi päätelmä tästä paikasta. Ehdottomasti kannattaa käydä kokeilemassa pizzaa sillä  ajatuksessa että tämä haastaja on vahva.  Katso myös alla oleva video:

*ravintola tarjosi eväät

2 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?