Minulle sattui juuri äsken semmoinen viikonloppu ettei ollut juuri mitään tekemistä. Päätin lähteä lähiööni kävelemään ja ihan realistisesti tutustumaan paikalliseen tarjontaan. Hakunila ei ole yhtä kehno kuin maineensa mutta kyllähän täällä liikkuu hiukan hämärää porukkaa. Aloitin kierrokseni n. 23 aikaan illalla, jotta voin testata nimenomaan yöruokaa.

Aivan Hakunilan ostarin kulmilla on grillikioski joka ilmestyi siihen ehkä vuosikymmen sitten. Silloin se oli todella suosittu ainakin iltaisin ja paikkaa veti tietääksi vietnamilaiset. Päätin ottaa listalta juustohamppari joka oli 3€ hintainen. Annosta aloitettiin valmistaa tilauksesta ja minua palvellut herra oli hyvin asiallinen. Ruokaa jonotti myös kaksi muuta henkilöä joista toinen osoittautui blogini seuraajaksi. Hauska yhteensattuma 🙂 Näin yleisesti kioski ruuaksi ihan asiallista mutta ei ehkä harrastelia tuote, jos rehellisiä ollaan.

Matkani jatkui siitä ostarin puolelle jonka sisäänkulku käytävän reunalla on toinen grillikioski. Hakupalaksi kutsuttu grilli on joidenkin mielestä legendaarinen. Erityisesti täältä saatavat kevätkääryleet olivat joskus kauan sitten kova juttu mutta päätin testata sitä tuotetta mitä täällä nykyään myydään. Juustohamppari joka olisi vertailukelpoinen aiempaan oli täällä 4€. Sillä mentiin, ja hetken maistelun jälkeen en huomannu juuri suurempaa eroa toiseen grillikioskiin. Selkeästi tämän kioskin kohdalla, huomasi että muutama vakio asiakas teisi ennakkoon mitä tilaisi. Se kertoo sitoutuneisuudesta.

Niin kauvan kun muistan hakunilan olleen olemassa, tässä kulmalla on ollut joku pizzeria. Muistelen käyneeni täällä todella kauvan sitten ja tuolloin täällä oli suhteellisen hyvä taso. Ilman suurempia pohdintoja päätin että otetaan nyt yksi pizza, jotta voin verrata sitä tähän muuhun tarjontaan. Pizza service oli paikan nimi ja sisällä oli pikkuisen jonoa joka voi johtua siitä että ulkona on kylmä. Hetken tarkastelin massiivista ruokalistaa. Sieltä valikoitui 9€ pizza, jota alettiin valmistaa samantien. Kun otin kuvaa sisällä, tuli vihainen vastaus, mitä sinä kuvaat siellä?! päätin että tämä ei selkeästi ole some käyttäjälle ystävälline paikka. Pizzan valmistumine kesti reilu 5 min ja sitten se saapuikin. Ruokalistalla luki naudanliha ja pizzassa oli möykkyjä kebabbia. Ei tässä muodossa kebab ole hyvää/ rapeaa, joka oli tavallaan pettymys. Toki oli pizzassa hyviä asioita kuten pohjan rakenne ja kastikkeiden maku mutta pienellä kehityksellä tuote olisi parempi.

Näiden kokemuksien jälkeen oli kohtuullisen selkeä kuva sen alueen tarjonnasta. Tuotteen määrittää asiakaskunta, jolle edullisuus on yksi avain tekiöistä, mutta uskoisin että jos olisi yksi paikka joka tarjoisi jotain ”parempaa” mutta kohtuulliseen hintaa, uskoisin että asiakkaita varmasti löytyisi. Olihan ne muut asiakkaat joita havainnoin kierroksellani reilu 30 vuotiaita työssäkäyviä aikuisia.

Toki käymättä jäi ostarin toisessa kerroksessa olevat paikat ja ne jotka sijaitsevat ostarin sisällä mutta jotenkin tuntuu siltä etten missannut mitään. Mitkä on sinun kokemuksesi Hakunilan suunnalta? Heitä kommenttikenttään omat ajatuksesi.

Alla olevat kuvat on seuraavalta päivältä. jolloin oli ensilumi laskeutunut 🙂

Tarina jatkuu!

Hakunilaan aukesi Herkkuparilla niminen paikka, siihen missä sijaitsi aikanaan punainen kioski. Tänään oli avajaispäivä niin päätin pistäytyä visiitille uinnin jälkeen. Niinkuin useinpien uusien paikkojen kohdalla, ruuhkaa oli. N. 10 ihmistä oli taukoamatta pienessä sisätilassa, odottamassa annoksiaan. Päätimme tilata vaikka oli puolen tunnin jono. Lihis munalla (4€) ja kerros hampurilainen (6,5€) oli valintamme, jonka jälkeen sai varttoa tovin. Näin ohimenen katsoen, pariskuntia, nuorisoa ja satunnainen eläkelläinenkin, joka kertoo monipuolisesta jakaumasta. Sanoisin että suurinosa oli paikallisia. Vaikka henkilökunta pisti selkeästi parastaan, muutama asiakas hiukan turhautui odottelusta. Tovin seisoskeli n. 5-8 nuoren tyypin porukka, kunnes kassalla ollut täti kertoi etteivät ota enään tilauksia. Tulkiten tilannetta, aika tavallisia ensimmäisten päivien haasteita. Se mikä pisti silmään oli poikkeuksellisen korkea hygienia useinpiin grilleihin verraten, samoin kun höyrylihikset, jotka on nykyään harvinaisuus. Ruokamme saapui ja avasimme pakkauksesta, vaikka sanoimme että syömme tässä käsin. Burgeri oli paketissa ja litistynyt mutta lihis oli priima kunnossa. Maullisesti burgeri ihan jees mutta kokonaisuus oli hiukan kuiva. Lihiksessä olisi voinut olla myös enempi täytettä mutta 4€ hintaan suhteellisen kohtuullinen. Veikkaan että tälle paikalle pitää antaa uusi mahdollisuus kun alku huuma on ohitse 🙂 Mitkä on sinun fiilekset tästä lisäyksestä?
PS. Tämä paikka ei tarjoa yöruokaa, koska se menee kiinni jo 21-22 aikaan.

Share:

2 Comments

 1. Kissanlapsi
  6.12.2019 / 11:49

  Olisit mennyt sinne middle east pizzeriaan,ehdottomasti (mun mielestä) paras pizzeria pizza❤Tilaan aina sieltä tähän naapurikylään.Koskaan ei ole mauassa pettänyt 😁

  • Alexander
   Kirjoittaja
   6.12.2019 / 13:53

   Moikka Erja,
   Kiitos muistojesi jakamisesta. minusta tuntuu että sitä paikkaa ei enään ole. Siinä ylhäällä se oli joskus muutama vuosi sitten mutta nykyään taitaa siinä olle nepalilainen tai kiinalainen kuppila.

   Alexander

Vastaa


Looking for Something?