Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vantaan elämykset – Deluxe Burger & Pizza

Missä on Vantaan parhaat bursat? On aika monta ravintolaa vielä testaamatta, mutta rehellisesti sanottuna, isot pisteet ottaa viime lauantain kokemus Myyrmäessä. Kiinnostukseni paikkaa kohtaan heräsi, kun huomasin somessa hehkutusta uudesta ravintolasta, Delluxe Burger & Pizzasta, ja kun näin, että kommenteissakin se mainittiin, niin tottakia tämä paikka piti kontaktoida.

Lukaisin netistä ennakkoon, että kyseisen ravintolan erikoisuuksiin kuuluu burgereiden lisäksi pizza. Tarkemmin ottaen paikkahan on aika Italiahenkinen. Aika harvinainen kombo, kun en ole aiemmin syönyt italialaisessa ravintolassa ylipäätänsä burgeria.

Tyypilliseen tapaan perjantai-illaksi menimme ensin uimaan ja kuntoilemaan, jotta nälkä kasvaa hyviin lukemiin. Makuinsinöörinä on tyypilliseen tapaan Tomi Nieminen, joka on itseasiassa suuri burgereiden ystävä. Itsekin pidän paljon hamppareista, mutta olen sen verran ”nirso”, etteivät ne usein tuota kummoista elämystä.

Ravintola Deluxe Burger & Pizza sijaitsee Myyrmannissa, toisessa kerroksessa. Käytännössä se on toisella puolella Vantaata siihen nähden, missä itse asun. Näin kotikunnan matkailuksihan tämä meni 🙂

Saavuimme vasta kahdeksan jälkeen, jolloin ainakin tässä kauppakeskuksessa näytti olevan hiljasta. Tosin ravintolassa oli vielä pari asiakasta. Italialainen musiikki heitti ajatukset samantien etelään ja meidät ohjattiin pöytäänkin nopeasti.

Erikoisoluita hanassa ja tasokas palvelu. Nämä eivät kuitenkaan ole ihan itsestään selvyyksiä ostoskeskusravintoloissa. Kohtuullisen laajalta listalta valikoimme hampparit vaikka toki olisi pitänyt kokeilla myös pizzaa*. Sain kuvata myös keittiön reunalla, kun annoksia tehtiin. Pystyin todentamaan, että aika suuri määrä työtä menee jokaista annosta kohden. Pizzojen reunatkin tarkastetaan, jotta ne ovat tarpeeksi rapeat. Ei tätä ihan jokaisessa ravintolassa tehdä.

*näin jälkeenpäin kävin kokeilemassa pizzan ja hyvä oli.

Meidän hamppareiden vuoro, minulle tuli mediassa hehkutettu karhubursa ja makuinsinöörille Mikko’s burger. Karhussa oli klassisten asioiden yhdistelmään (puolukka ja karhu) isketty perinteiseen hampurilaiseen, chilivivahteinen majoneesi näin esimerkkinä. Mustekalan musteella värjätty briossikuori on hauska lisä ja tekee annoksesta näyttävän. Mikko’s burgerissa oli puolestaan pekonia ja bbq-kastiketta. Lisäkkeinä ranet eivät olleet sitä tyypillisintä Mc Cainin laatua vaan ehkä jopa parempia rakenteeltaan. Puolestaan lisäkesalaatti oli enempikin perinteinen.

[left]

[/left]

[right]

[/right]

[left]

[/left]

[right]

[/right]

Hamppareiden maku hipoi Helsingin kärkikastia. Burgereiden kylkeen suositeltiin proseccoa avaamaan rasvaisuutta ja sehän toimi aivan loistavasti. Tosin oli se erikoisolutkin  varsin hyvää.

Jälkiruokina testasimme tiramisun ja suklaakakun vaniljajäätelöllä. Näissäkin oli kaikki muu tehty talossa paitsi tietenkin jäätelö. Tiramisu ei ollut niin imelän makea kuin useimmiten se on. Lopulta oli pakko lähteä, ennen kuin kauppakeskus suljettiin. Kotimatkalla pohdimme muita hampparikokemuksia Vantaalla, eikä tälle paikalle tullut ainuttakaan hyvää haastajaa. Ensi kerralla täytyy testata ne pizzatkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?