Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Valkosuklaagranola

Oletko koskaan tuunannut kaupan muroja? Pidän sitä aika hauskana ideana ja päätin tehdä valmiista muroista herkkugranolaa, jota voi ripotella vaikka jogurtin päälle. Paahdettu valkosuklaa on klassikko ja se sopii makeaan granolaan loistavasti – siksi tällä kertaa syntyikin valkosuklaagranola. Tässä on hyvä olla suht neutraalin makuiset murot pohjana. Talkkunamurot, riisimurot tai spelttimurot (jos sellainen tuote luodaan lähiaikoina?) ovat tässä optimaalisia. Mieluiten siis sokeriton tuote, jotta voit itse lisätä mieleisesi makutekijät ja tehdä granolasta juuri niin terveellisen tai epäterveellisen, kuin itse haluat.

Tässä versiossa makuina on paahdettua valkosuklaata ja paahdettuja pähkinöitä, mutta tähän kävisi vaikka mitä erilaisia makuyhdistelmiä. Esimerkiksi käyttämällä pakastekuivattuja marjoja, kookoslastuja ja puffattua kvinoaa syntyisi aika hedelmäinen kokonaisuus.

Tuunatut murot ovat myös loistava ruokalahja, jossa on ainakin luonnetta eikä valmistuksessa kestä kuin hetkinen. Yksinkertaisestakin asiasta voi tehdä oikein herkullisen.

[left]

Paahdettu valkosuklaa

Tarvitset:
1 valkosuklaalevy

Valmista näin:
Leikkaa valkosuklaa isohkoiksi paloiksi, levitä palat uunipellille ja paahda 180 asteessa 5-10 minuuttia. Kun suklaan pinta on ruskeaa, se on valmista. Varo, ettei pala!

Anna valkosuklaan jäähtyä täysin, jolloin se muuttuu rapeaksi. Riko sitten valkosuklaa sopiviksi paloiksi. Käytä granolan joukossa tai vaikka jälkiruoan osana.

Paahdetut pähkinät tein juustotarjottimen seuraksi, mutta niistä riitti tähänkin purkkiin.

[/left]

[right]

[/right]

[left]

valkosuklaagranola

[/left]

[right]

[/right]

valkosuklaagranola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?