Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vaivaton ja lämmittävä vegemuhennos

Parhaimmillaan kotiruoka valmistuu nopeasti ja vaivattomasti. Et tarvitse aina työlautaa tai isoa veistä, et tarvitse lavastuksia kuten ruokaohjelmien studioissa tai kaikkia hienoja välineitä, joita ammattikeittiöissä käytetään, vaan voit tehdä kaiken juuri niin kuin parhaaksi näet. Itsestään selvää ehkä, mutta käytännössä fiksu ruoanlaittaminen vailla turhia työvaiheita tai -välineitä voi vaatia etukäteen vähän mietintää.

Minulle kokkaaminen on niin päivittäistä, että suorastaan nautin siitä, kun voin tehdä jotkin prosessit fiksummin eli leikkaamalla käsissä tai suoraan repimällä. Tässä tulee myös tarkasteltua raaka-aineita aivan eri tavalla, jolloin myös mietin optimaalisen kypsennys- ja käyttötavan. Omasta mielestäni parhaat kotiruoat syntyvät silloin, kun:

 • tiskiä tulee mahdollisimman vähän,
 • työvaiheita on kohtuullisesti,
 • raaka-aineita tarvitaan vain vähän ja ne ovat edullisia, ja
 • resepti antaa sijaa muuntelulle

Pienellä suunnittelulla voi onneksi täyttää ainakin osan näistä kriteereistä. Eihän tässä maailmassa mikään ole täydellistä.

Vegemuhennos

Tarvitset:
5 pinkkiä perunaa (tai muuta jauhoista perunaa)
1/2 sipulia
3 nams tomaattia
1 munakoiso
2 dl kuorittuja hampunsiemeniä
4 tl mausteita (kurkuma, chili, maustepippuri, cayane)
ripaus suolaa
aitoa oliiviöljyä

Valmista näin:
Levitä keittiöliina työtasolle ja kerää sen päälle kaikki vihannekset. Lisää pataan hiukan oliiviöljyä ja laita se lämpenemään. Kuori sipulit ja perunat käsissä ja paloittele kaikki vihannekset pataan, ensin sipulit sekä munakoiso, sitten perunat ja lopuksi tomaatit. Työlautaa ei tarvita, jos käytät pientä vihannesveistä, mutta ole varovainen, ettet leikkaa käteen. Sekoita ja lisää sitten mausteet ja hampunsiemenet. Laita kansi päälle ja tilkka vettä tarvittaessa. Anna kypsyä 20 minuutia ja tarkista sen jälkeen perunan kypsyys. Kun peruna on kypsää, on aika syödä!

2 vastausta

 1. Poistin vahingossa punajuuri- kaalikeittoreseptin. Voisinko saada sen uudestaan.
  Terveisin
  Raine Pitkänen

  1. Moikka Raine,

   Täällä postaus on ja täältä sen voi aina jakaa. Minne jaan uudellee? Tämä some homma on suht sekavaa 🙂
   Elämässä sattuu ja tapahtuu 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?