[left]
[/left]
[right]
[/right]
Närpiö on useimmille tuttu kauppojen vihannesosaltoilta. Pääsin bloggaajaporukan kanssa visiitille Närpiön tiloille, tarkemmin kasvihuoneille. Junamatka Vaasaan ja sieltä bussimatka Närpiöön vei noin 4-5 tuntia, mutta se oli hyvää aikaa töiden tekemiselle, sikäli kun vain nettiyhteys toimi. Yritänkin aina mahdollisuuksien mukaan hyödyntää työmatkoilla ne tylsät matka-ajat jotenkin järkevästi.
Yövyimme Närpiössä Red and Green hotellissa. Ensimmäisenä iltana saimme pientä iltapaa hotellin ravintolassa, josta sitten pääsi nukkumaan ja keräilemään voimia seuraavaan päivään, joka oli puolestaan ohjelmaa täynnä. Kävimme parilla kasvihuoneella, kokeilimme makupareja hotellin kabinetissa, vilkaisimme Närpiön vihannesten pakkaamon ja lopulta saimme aterioida tuhdissa buffeessa Linds Kökissä.
Päälimmäisinä asioina tästä jäi mieleen mm:
- ilolla tehtyä ruokaa, työntekijöillä näytti olevan aidosti hauskaa,
- tuotanto on todella ammattimaista ja suurehkoa mittakaavaltaan, ei siis nappikauppaa,
- hygieniasta on huolehdittu säntillisesti, mikä kasvihuoneilla ja ruoantuotannossa ylipäänsä on todella tärkeää,
- Linds Kök on yksi uniikeimmista ravintoloista, joissa olen käynyt. Kerron alla siitä lisää.
Linds Kök
Närpiössä sijaitseva Linds Kök on ainutlaatuinen ravintola. Ei ehkä ihan heti tulisi mieleen, että ravintolan ruokasali sijaitsisi kasvihuoneessa, mutta täällä se on juuri näin eikä melkein. Ravintolasalissa kasvoi banaania, tamarilloa, manteleita jne. Suorastaan yllättävää, kuinka laaja kirjo kaikkea oli tarjolla. Ravintolan sivupöytään kannettiin buffetin täydeltä kasvisruokaa, suurelta osin peräisin kasvihuoneesta tietenkin.
[left]
[/left]
[right]
[/right]
Tässä lyhyt video itse reissusta, olkaa hyvä 🙂
[left]
[/left]
[right]
[/right]
Yhteistyössä: Närpiön vihannekset