Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tuoregranola | Parempaa aamupalaa ei olekaan

kotitekoinen granola

[left]

tuore granola

[/left]

[right]

Oletko koskaan vilkaissut kaupan muropaketin sisältöä? Monet niistä sisältävät vaikka mitä, mutta ei kuitenkaan kovin tuttuja ainesosia. Tästä syystä tykkään tehdä granolat, myslit ja murot kotona itse. Kotiin tulee muutenkin raahattua kaiken maailman hiutaleita, pähkinöitä ja hunajaakin, joten raaka-aineet löytyvät usein kaapista jo valmiina. Uunissa paahdettavan granolan valmistus vie oman aikansa, mutta silloin kun tekee mieli heti jotain rapeaa jugurtin tai vaikka jäätelön seuraksi, voi granolan valmistaa pannulla. Tässä on myös se hyvä puoli, että granolaa voi valmistaa kerralla pienemmänkin satsin. Parasta tuoregranola on vähän lämpimänä ja paahteisena, näin suurinosa maustakin on vielä talella.

Rapeus haasteena
Teollisissa granoloissa prosessoitujen kasvirasvojen ja puhdistetun sokerin tarkoitus on saada aikaiseksi haluttu rapea rakenne. Tämän saavuttaminen kotioloissa on vaikeampaa esimerkiksi oliiviöljyllä ja hunajalla. Toisaalta, tämän granolan ei ole tarkoitus säilyä rapeana vuoden päiviä pussissa kuten teollisten tuotteiden kohdalla, vai miksi sen pitäisi säilyä?

Onko kotitekoinenkaan granola terveellistä?
Tässä kotitekoisessa granolassa on juuri sitä, mitä haluat siihen laittaa. Siinä mielessä itsetehty granola voi olla kaupan granolaa terveellisempi vaihtoehto. Kun jotain tulee tehtyä itse osaa sitä arvostaa aivan eri tavalla eikä silloin tule myöskään ylensyötyä yhtä helposti kuin kaupan tuoteiden kohdalla.

[/right]

[left]

 

Tuoregranola

Tarvitset:
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl kookoslastuja
1/2 dl mantelirouhetta
1/2 dl kaakaonibsejä
2 rkl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl vaniljauutetta

Valmista näin
Lisää kuumalle pannulle kaurahiutaleet sekä oliiviöljy, ja anna paahtua muutama minuutti. Kun kaurahiutaleet alkavat tuoksua paahtuneilta, lisää joukkoon kookoslastut, mantelirouhe sekä kaakaonibsit. Anna granolan paahtua vielä hetki ja lisää sitten hunaja sekä vaniljauute. Sekoita ja nosta lämmöltä. Kun granola hiukan jäähtyy, se rapeutuu entisestään.

Tämä granola tarjoiltiin viipaloidun banaanin, marjojen ja mantelimaidon kanssa. Tein myös kaksi vuotta sitten (miten siitäkin on jo niin kauan?) blogissani tuoretta granolaa, vilkaise siis sekin, jos uskallat!

[/left]

[right]

kotitekoinen granola

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?