Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tuliset joulutortut | näin hyödynnät marmelaadi makeiset

Perinneruokia on välillä virkistävää kehitellä johonkin ihan eri suuntaan. Nyt mietin, miten voisin muokata joulutorttuja uuteen uskoon. Miksei tähtitortuissa voisi olla luumumarmeladin sijaan vaikka puolukkamarmelaadia? Täälläpäin maailmaa ei luumupuita ole historiallisesti ollut kovinkaan pitkään ja omenapuutkin tuli Suomeen vakituisemmin vasta 1800 luvulla.

Puolukkamarmeladia minulla oli kaapissa makeisen muodossa. Se ei kuitenkaan ollut ongelma, sillä kattilassa sulattamalla, makeinen notkistui hillon tapaan käytettäväksi marmeladiksi.

Puolukan lisäksi tähtitortut saavat ihan uusia ulottuvuuksia chilin avulla. Olen aina tykännyt tulisista mauista ja erityisesti harvinaisempia ja vahvempia chilejä on hauska testailla. Poppamiehen chilituotteissa on perinteisesti korkea chiliprosentti, jolloin chililajikkeen aitoon makuun pääsee hyvin kiinni. Scorpion- ja habanero-chilejä ei ihan joka marketista löydy tuoreena.

Puolukka-chilitäytteiset tortut maistuvat muulloinkin kuin jouluna. Varsinkin, jos tähtitortun muotoileekin joksikin muuksi, esimerkiksi kuvissa näkyväksi kammaksi.

joulutortut

joulutortut

[left]

Tuliset joulutortut

Tarvitset:
200 g tähtitorttu- tai lehtitaikinaa
6 Vavesaaren marmelaadimakeista*
2 rkl valkoviiniä
1/2 tl Scorpion chilikastiketta*
1/2tl Habaneromurskaa*

Valmista näin:
Laita pieneen kattilaan marmeladimakeiset, valkoviini, chilikastike ja habaneromurska ja keittele jatkuvasti sekoittaen muutama minuutti, kunnes marmeladit ovat menneet hiukan mössöksi.

Kaulitse taikina ohueksi, leikkaa halutun kokoisiksi paloisi ja annostele niihin jäähtynyttä marmelaadia. Taittele tortuiksi ja paista uunissa 180 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Näistä tortuista tulee oikeasti aika tulisia, joten kaikkein herkimmälle herkuttelijalle ne voivat olla liikaa 🙂

Katso myös video, jolla valmistan torttuset.

*Tuotteet saatu blogin kautta

[/left]

[right]  

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?