Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tortilla plätyt ja perus lisäkkeet

kotitekoiset tortillat
Vaikka tortillat voi tuntua työläiltä, vahvasti suosittelen kokeilemaan.

Aikaajoin joku ehdottaa että voisitko tehdä x tai y komponentin itse ja tällä kertaa siihen ajatukseen osui tortilla letut. Juu, on näitä joskus tullut tehtyä ja nimenomaan vehnäpohjaisina. Yleisesti, alkuperäiset tulisi tehdä maisiin mutta suomessa sitä vain kovin kehnosti saatavilla.

Mitäpä sitten kotitekoisen tortilla lisäkkeeksi? No siis maissia haluasin jollain tavalla niin se sai kelvata paistetun broilerin kera. Mausteiksi tietenkin jotain etelälle tyypillistä eli chiliä, kuminaa ja pippuria.

Raikkaita makuja? ehdottomasti, siksi lisäkkeistä löytyy vakio eli tomaatti-korianteri salaatti. Sekin että pavut on merkittävässä roolissa tortillojen liskkeitä joten miksen tekisi papu tahnaakin. Koska eihän tämä ruoka ole mitään ilman laadukasta kastiketta, tein aiemmin kotitekoista ranchiä tuomaan hiukan syvempää makumaailmaa.

tortilla valmistus itse

Kotitekoiset vehnä tortillat

3 kuppia jauhoa
1 kuppi vettä
2-3rkl öljyä
1tl suolaa
1tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet ja lisää vähitellen kosteat koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia ja jaa se sitten 15-20 osaan. Pyöritä osat palloiksi ja litistä. Jätä nämä lepäämään liinan alle puoleksi tunniksi. Kaulitse taikinapallo ohueksi ja paahda keskilämpöisellä pannulla noin pari minuuttia puoleltaan. Nosta sen jälkeen sivuun ja peitä ettei kuivu.

”Maissikanaa”

1 rsa broilerin fileesuikaleita
1 pkt kypsää maissia
3rkl mausteita (cajun, jeera, chili)

Leikkaa maissista tähkät irti ja laita pannu kuumenemaan. Lisää siihen tilkka öljyä ja paista ensin broilereihin hiukan väriä, lisää sitten mausteet ja maissi ja paistele kunnes kypsää.

Jotta en toista itseäni muina lisäkkeinä tuli Paputahnan ja pico de gaio. Käytännössä, kokoa tortilla lätyt ja nauti. Hyvää ruokahalua.

tortilla juomasuositus
Ipa sopii tämän tyyppisiin makuihin, vai sopiiko?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?