Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kauravälipalasta tilli-sinappikastike

Sain Kaslinkin pressitilaisuudesta mukaani kauravälipalaa, joka ei siis ole jogurttia mutta sen kaltaista rakenteeltaan. Söimme sitä kertaalleen aamupalaksi marjojen ja talkkunamurojen kera, mutta ajattelin myös kokeilla, miten se taipuu suolaiseen ruokaan. Kauravälipala rakenne ja makukin muistutti maustamatonta jogurttia eli se on monipuoliseen käyttöön soveltuvaa.

Tämän tilli-sinappikastikkeen olisi tarkoitus ryhdistää ruokaisan pitaleivän makua. Sinapin ja tillin virkistävää vaikutusta tehostaa vielä lisää tuore piparminttu. Piparminttu on ihan eri juttu, kuin tavallinen makea minttu: piparminttu on hiukan väkevämpi ja jälkimaku jää pidemäksi aikaa suuhun. Valkosipuli ja sinappi toimivat piparmintun kanssa myös loistavasti. Niinkuin aiemmin olen sanonut, haistakaa niitä yrttejä kaupassa, jossei ne tuoksu niin ei ne myöskään paljoakaan maistu.  Käytin tässä deliverden yrttejä kun olen havainnut niiden laadun olevan keskimääräistä parempi.

Sitten vain kokeilemaan!

Kastikkeesta tuli mukavan paksua, melkein majoneesin kaltaista eikä mausta olisi osannut havaita kauravälipalaa mitenkään erityisen väkevästi. Kauravälipalalla saa siis aika helpostikin vegaanisia kastikkeita aikaiseksi, ilman että ne ovat varsinaisesti vegemajoneeseja.

tilli-sinappikastike

kauravälipala

[left]

Tilli-sinappikastike

Tarvitset:
1 kourallinen tilliä
1 kourallinen tuoretta piparminttua
3 rkl sinappia (käytin turkulaista)
3-4 Kaslinkin kaurajogurttia
1 valkosipulinkynsi
suolaa

Valmista näin:
Leikkaa yrtit pieneksi ja raasta valkosipuli. Yhdistä yrtit ja valkosipuli kulhossa, lisää sinappi, jogurtti ja suola ja sekoita. Kun seos on tasaisesti sekaisin, maista ja tarjoile esimerkiksi pitaleivän seurana.

[/left]

[right]

Hyvä soosi kruuna vaikka minkä 😉

Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?