Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tilli-munakoisosalaatti | loistavaa vegeruokaa

munakoiso resepti

Vaikka useimmat tunteekin munakoison lämpimiin ruokiin kuuluvana kasviksena, on se minulle yhtälailla kylmiin ruokiin sopiva. Useimmat saattavatkin tuntea munakoison marinoituna antipasteissa tai caponatana lisäkkeenä. Itseasiassa, Italialaisessa ruuassa munakoisoon törmää kohtuullisen usein. Muistelen tehneeni juurikin caponataa joskus tillillä maustettuna ja siitä tuli varsin onnistunutta ja sittemmin aloin pohtumaan, kuinka tilli sopisi kylmään munakoiso salaattiin? kun asiaan vähän ynnäilee ja lisää makeaa sipulia pintaan on kokonaisuus valmis.

Perinteiset mausteet toimii?
Juurikin, olen oppinut pitämään balsamicosta munakoison seurassa puhumattakaan runsaasta oliiviöljystä. Sipuli sopii omaan makuuni erittäin hyvin munakoison seuralaiseksi mutta erityisesti kun se on hiukan kypsynyt, esimerkiksi pienellä määrällä balsamicoa. Tästä johtien pohjalle tulee paistettu munakoiso ja päälle raaka ohuelti viipaloitu sipuli, johon suoraan levitetään balsamicoa.

Jotta munakoison makuun voidaan mennään yhtään enempää, pitää se tietenkin paistaa oliiviöljyssä tumman ruskeaksi jotta maku korostuu entistäkin paremmaksi. Tämän jälkeen kun munakoiso jäähtyy, sen rakenne hiukan sitkistyy jolloin siihen jää selkeämpi suutuntuma. Suolaa parempi herbamare? Varsin näin yksinkertaisissa yhdistelmissä, herbamare pääsee paremmin esille ja siksi suosinkin astetta tulisempaa herbamarea.

Tässä muutama munakoiso resepti lisää: Munakoisokeitto, munakoisovuoka, paahdettu munakoiso ja marinoitu munakoiso

[left]

Tilli-munakoisosalaatti

1 munakoiso
1 makea sipuli
4-6rkl laadukasta oliiviöljyä
1/2pnt tilliä
2rkl tummaa balsamicoa (mieluiten spray pullo)
herbamarea oman maun mukaan

Viipaloi munakoiso ja paista sitä oliiviöljyssä kunnes siinä on tumma paistopinta. Käännä ja paista toisellekkin puolella hyvä väri. Lisää öljyä vähitellen tai munakoiso imee sitä muuten aivan tolkuttomia määriä. kuori ja Leikkaa tällä välin sipuli todella ohuelti. Laita sipuli viipaleet suoraan jääkylmään veteen jotta niiden rakenne hiukan rapeutuu ja kitkerä neste huuhtoutuu liotus veteen. Levitä paahdetut munakoisot laitaselle ja päälle valutetut sipulit, ettei vettä tule mukaan lautaselle. Sprayaa pääle balsamicoa, mausta herbamarella ja lisää muutama tillin oksa päälle.  Munakoiso salaatti on valmis tarjoiltavaksi ja tämä sopii oikein hyvin myös voileipien täytteeksi.

[/left]

[right]

munakoiso valmistus

[/right]

 

2 vastausta

    1. Veikkaan jälleen kerran ettet ole suomessa, jos munakoiso on yksi käytetyonmistä 🙂
      Sinulla on hieno blogi!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?