Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Täytetyt kesäkurpitsat | Klassikko vuosien takaa

granoitu kesäkurpitsa resepti

Jo ravintolakoulussa oli yksi vakioruoka kasvisruokailioille ja se oli täytetyt paprikat tai kesäkurpitsat. Sittemmin ruokakulttuurin ja raaka-aine tarjonnan kehityttyä, on jo hiukan ehkä unohdettu tämä perinteinen kasvisruoka. Tänä vuonna kasvimaallani on ollut ehkä hiukan ylituotantoa kesäkurpitsoissa, joten olen päätynyt testaamaan tätä klassikkoa päivitettynä.

Mahdollisuus maustaa
Kun kaapaiset kesäkurpitsan sisuksen pois, jää siitä vihannesmassaa, joka on käytännössä kohtuullisen mauton, mutta helposti käytettävää. Mauttomuus voidaan oikaista maustamalla esimerkiksi harissamausteella. Kun täytteessä on maut kohdallaan, huolehditaan rakenteista. Grainointi kurpitsojen pinnassa tuo juuri sopivasti rakennetta ja suolaisuutta. Artic Milkin maustetut palajuustot sopivat loistavasti tähän, mutta mikä tahansa kermainen juusto tekee tehtävänsä hiukan tulisen linssitäytteen seurassa.

Mikä ihmeen harissa?
Olen aivan hullaantunut chiliin ja olen aina tykännyt tulisista mausteista. Harissa on tunisialainen maustetahna, jossa on chiliä ja mausteita, sekä joissakin tapauksissa tomaattipyrettä. Harrissaa voi käyttää pöytämausteena ja ruoan valmistuksessa. Kannattaa kuitenkin aloittaa pienellä määrällä, jos et ole tottunut tuliseen ruokaan.

täytetyt kesäkurpitsat

[left]

Täytetyt kesäkurpitsat

Tarvitset:
1 isohko kesäkurpitsa
2 dl kypsiä linssejä
2 rkl harissamaustetta
1,5 pkt Arctic Milk -juustoja
oliiviöljyä ja pippuria myllystä
Koristeluun tuoreita yrttejä

Valmista näin:
Halkaise kesäkurpitsa ja kaavi sisus kattilaan. Lorauta kattilaan tilkka öljyä ja paista kesäkurpitsan sisusta kokoon. Mausta harissalla ja lisää joukkoon linssit. Anna keittyä hetki kokoon ja täytä sitten tällä kastikkeella kesäkurpitsat. Kuutioi juusto ja ripottele kesäkurpitsojen päälle. Paahda 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinnassa on siis kaunis väri. koritele tuoreilla yrteillä.

Huom: täytteen määrät voivat vaihdella sen mukaan, minkä kokoista kesäkurpitsaa täytät. Tästä täytemäärästä riittää isompaankin kurpitsaan, sillä meillä on kasvimaalla vieläkin muutama jättikokoinen kesäkurpitsa 😀
Tässä muutama muu resepti joihin saa upotettua kesäkurpitsaa:

Chevrevuoka
munakoisovuoka
Härkistä kahdella tapaa

[/left]

[right]

kesäkurpitsa ohje

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?