Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tallinnan ravintolatärpit kesälle

talinna ravintolat

tallinna ruokpaikat

[left]

Kolleegani Juho, aka puolihalvaantunut kokki kutsui minut tutustumaan Tallinnan ravintola tarjontaan, joka on viime aikoina varsin vahvasti kehittynyt. Tallinnassa asuva ja lakia opiskeleva ex-kokki oli mitä parhain opas, tälle kierrokselle. Pidemmittä puheitta, tässä kierroksemme paikat ja tulkinnat.

Kaks Kokka
Useimmat saattavat tietää Tallinnassa ravintola Ö:n, joka valittu yhdeksi Viron parhaista ravintoloista ja Kaks kokka on sille kasuaalimpi sisarravintola. Fermentoitua, säilöttyä ja hiukan yllätyksellistäkin ruokaa oli listalla. Mainittakoon gin tonic brulee, joka oli paitsi hyvää mutta myös jotain out-of-the-box.

Pazzo
Viinibaarejaa aukeaa niin lahden tälle kuin toiselle puolelle kohtuullisen tiheään. Ensisilmäyksellä Pazzo vaikutti kodikkaalta yhden lasillisen paikalta, mutta jo kolmannen lasin jälkeen selkeni, että täällä suorastaan viihtyy. Viinibaarin menusta hyvinä poimintoina laadukas juurileipä ja mozzarella-annos. Juhon juttu

[/left]

[right]

ravintolat tallinna

[/right]

[left]

tallinna ravintolat

[/left]

[right]

Mon Repos
Voiko vilkkaan ja kasvavan kaupungin tuntumassa olla puutarhalla varustettu kartanoravintola? Ajatus kuulostaa lähes mahdottomalta, mutta poikkeuksena Mon Repos on juuri tätä. Talolla on historiaa vuosisadan takaa, jolloin se toimi merimiesten kapakkana. Nykyään meininki on kuitenkin toinen. Tässä paikassa oli mahdollisesti reissumme parhaat makuelämykset, ehdottomasti käymisen arvoinen ravintola. Juhon juttu.

Humalakoda
Tässä on panimoravintolassa tehdään konkreettisesti olutta. Osa oluista on virolaisten pienpanimoiden tuotantoa, mutta Humalakodassa on mahdollista ottaa oluttasting pelkästään paikan päällä valmistetuista oluista. Jos tykkää oluesta, varsinkin muusta kuin vaaleasta laagerista, on tässä loistava ohjelmanumero Tallinnan matkalle.

[/right]

[left]

Baojaam
Perinteisistä ruokapaikoista poiketen, reissuumme mahtui myös yksi streetfood-ravintola. Baojaam on Baltic Station Marketissa lukuisien muiden autenttisten ruokapaikkojen joukossa, mutta se erottuu korkealla omavalmistusasteella. Nimestä voi päätellä, että täällä tarjotaan steam buneja, joille löytyy monia täytteitä. Silmään pisti myös aktiivisessä käytössä oleva Big Green Egg, josta nyt ainakin tulee aidon grillin makua.

Matkan kannalta Eckerö line oli kätevin valinta mutta millä laivalla sinä kuljet lahden yli?

Vaikka Tallinnassa on tullut käytyä useampaankin otteeseen oli kaikki nämä ravintolat minulle uusia. Missä ravintoloissa Tallinnassa olet viimeksi käynyt, mikä on suosikkisi? 🙂

[/left]

[right]

tallinna ravintolat

[/right]

 

 

 

4 vastausta

  1. Moikka Sari,
   Paju Villa on vielä minulta kokematta mutta pitää laittaa ylös.
   Tiedä vaikka syksyllä menisin käymää 😉

  1. Moikka Jari,
   Olen kuullut siitä paikasta todella paljon kehuja ja aina on pitänyt mennä mutta sitten on ollu varattuna pöytä johonkin muualle.
   Pitänee siis toivoa että ensikerralla pääsee 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?