Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Suomen suurin ravintolatapahtuma | Tamperrada

näsinneula kokemus

Elin pitkään siinä uskossa, että Suomen suurin ruokatapahtuma olisi Helsingissä, mutta sittemmin kuulin, että Tampereella on yksi tapahtuma ylitse muiden. Kyseisen tapahtuman nimi on Tamperrada, ja jokainen osallistuva ravintola valmistaa Pintxo-annoksia, jotka maksavat 3 euroa. Kuluttajille tämä on tehty helpoksi, sillä kuka tahansa voi kävellä ravintolaan ja kokeilla jonkin edullisen pintxo-annoksen. Tapahtuman ajatus on, että ihmiset uskaltavat tutustua uusiin tai vanhoihinkin ravintoloihin ja saisivat mielikuvaa, mitä siellä tarjotaan. Mikä parasta, tapahtuma ei ole yhdessä paikassa, vaan kävelet ympäri kaupunkia eri ravintoloihin, jolloin voidaan unohtaa sisäänpääsymaksut ja muut välikädet.

pintxo tampere

Mistä tapahtuma on alkujaan lähtenyt liikkeelle? Espanjassa, esimerkiksi San Sebastiannissa on lukuisia antipasto/ pintxo -ravintoloita, joissa voi maistella erilaisia pikkusyötäviä. Pikkusyötävä voi olla niin suolainen kuin makeakin ja myös juotava kuuluu seuraksi. Tamperradan innoittajana on toiminut San Sebastianissa järjestettävä pintxo-kilpailu. Tamperradan on perustanut aikoinaan Gourmet-kerhoa vetävä Albert Hall, jolla on myös ravintola-alalta taustaa. Kuulin, että ensin ravintoloita oli vain 10, mutta jo silloin oli loistavia annoksia. Joka vuosi tapahtuma on vain kasvanut, vaikka vielä onkin matkaa siihen, että ravintoloissa olisi vakiona tarjolla pintxo-annoksia.

Muita suuria ravintolatapahtumia Suomessa on mm. Taste of Helsinki, Smaku ja Food Walk. Näistä vain ensimmäisessä olen käynyt, mutta ehkä joku päivä ennätän muihinkin.

Sain mahdollisuuden olla mukana Tamperradassa tuomareiden kanssa kierroksella ja nappasin siitä lyhyen videon. Niin tuomarit kuin osallistujatkin saivat äänestää omaa suosikkiaan ja tuomariäänin voittaja oli ravintola Armas. Vastaavasti kävijöiden makuun paras oli ravintola Hubert. Itse pistin merkille, että ravintoloiden henkilökunta selkeästi nautti työstään ja tapahtumasta, mikä teki vierailusta hauskaa.

Jos et ole vielä Tamperradassa käynyt, tämä on se ravintolatapahtuma, johon haluat mennä. Tapahtuma kestää useamman päivän ja tietenkin viikonloppuna voi olla ruuhkaa. Omia suosikkejani tänä vuonna olivat Näsinneula, Periscope ja Los Pollos.

Tapahtuma on seuraavan kerran ensivuonna, joten sitä kannattaa pitää silmällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?