Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Suomalaista porsasta Hong Kongin Michelin-ravintolassa

Kelpaako suomalainen rypsipossu ulkomaillekin? Kyllä vain, ja jopa niin kauas kuin Kiinaan! HKScanin järjestämässä tapahtumassa kokki Cheng Kam Fu Hong Kongista kertoi, että suomalaisella ja kiinalaisella lihalla on selkeä ero ja sen ovat huomanneet myös kiinalaiset laatutietoiset kuluttajat. Cheng Kam Fun yhden Michelin tähden ravintolassa Hong Kongissa käytetään nimenomaan suomalaista HK:n rypsiporsasta.

Tapahtumassa täällä Helsingissä pääsimme maistamaan Cheng Kam Fun valmistamaa hapanimeläpossua osana kolmen ruokalajin menuta. Hapanimeläpossu kuulostaa useimmille tutulta, mutta tämä ei ollut todellakaan sitä perinteistä ”suomalaista” hapanimeläpossua. Sain tilaisuudesta myös reseptin tälle possuannokselle ja ajattelin jakaa sen tässä yhteydessä. Tosin, resepti on hyvin pitkä ja vaatii aika monta raaka-ainetta, joten ihan arkipäivän pikaruoaksi en sitä lähtisi laittamaan 😀

Tilaisuus järjestettiin missäs muuallakaan kuin Garden by Olossa.

hapanimeläpossu

[left]

Sweet and Sour Pork chef Cheng Kam Fu’n ohjeella

Tarvitset:
120 g Rypsiporsaan niskaa paloiteltuna
40 g punaista paprikaa
40 g vihreää paprikaa
40 g sipulia lohkoina
40 g tuoretta ananasta paloiteltuna
10 g valkosipulia
10 g inkivääriä
10 g kevätsipulia

Tarvitset marinadiin:
ripaus suolaa
1/2 kananmuna

Tarvitset panerointiin:
30 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
n. 1 dl vettä (niin että taikina on sopivan löysää)
1 tl tapiokatärkkelystä

Tarvitset kastikkeeseen:
240 g sokeria
240 g palmusokeria
200 ml valkoviinietikkaa
80 g ketsuppia
80 g O.K. fruity saucea, tai muuta kiinalaista hedelmäistä kastiketta
12 ml Worchestrershire kastiketta
144 g tomaattia
2 varsisellerin vartta viipaloituna
½ pnt persiljaa hienonnettuna
1/2 punainen paprika pilkottuna
1/2 vihreä paprika pilkottuna
1/3 linnunsilmächiliä

[/left]

[right]

Valmista näin:
Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan, kiehauta ja anna porista hiljalleen noin tunti, kunnes kasvikset ovet
pehmeitä. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Siivilöi kastike.

Laita marinadin ainekset porsaan joukkoon ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä 1,5 tuntia.

Ryöppää sipulit ja paprikat. Jätä kuivumaan hetkeksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa ja lisää vettä niin että syntyy sileä taikina. Laita sekaan possun palat ja
lisää joukkoon tapiokatärkkelys ja sekoita kunnes possun palat ovat kauttaaltaan taikinassa.

Lämmitä öljy wokkipannussa tai kattilassa. Syväpaista possun paloja noin kolme minuuttia 180 asteisessa öljyssä,
kunnes possun palat ovat kauttaaltaan kullanruskeita ja possu on läpikypsää. Aseta sivuun.

Laita siivilöity kastike pannulle ja kuumenna. Suurusta tarvittaessa tapiokatärkkelyksellä. Lisää possun palat ja
wokkaa kunnes possu on kauttaltaan kastikkeessa. Lisää lopuksi ryöpätyt sipulit ja paprikat. Sekoita ja tarjoa heti.

[/right]

hapanimeläpossu

Garden by olo jälkiruoka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?