Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Suolakaramellijäätelö

jäätelö

Yhteistyössä SIA Jäätelö

jäätelö kotiohje

Kesä on paitsi grilliherkkujen, mutta myös jäätelön juhlaa. Itse kyllä kuulun siihen kastiin, jolle maistuu jäätelö ympäri vuoden, oli sitten kesä tai talvi. Siltikin, lämpimänä kesäpäivänä, kilpaa auringon kanssa kulutettu jäätelö maistuu niin hyvältä. Tulee mieleen lapsuus, jäätelöpallot ja vohvelit.

Yhdistän jälleen jäätelöön muutaman herkän makumaailman. Erilaisia ja jopa vähän erikoisia jäätelön makupareja on blogissa ollut ennenkin. Siksi ei varmaan yllätä, kun kerron lisänneeni jäätelöannokseen tällä kertaa balsamicoa? 😀

Oletko koskaan kuullut mansikoista ja balsamicosta tai suklaasta ja balsamicosta? Balsamico on viininvalmistuksesta sivutuotteena syntyvää etikkaa, jonka on annettu tiivistyä kokoon, jolloin happokkuus laskee ja sokeripitoisuus kasvaa. Balsamicolla saa huomattavaa syvyyttä niin suolaiseen kuin makeaan ruokaan. Esimerkiksi mansikat ja balsamico tai suklaa ja balsamico ovat ihan klassisia yhdistelmiä. Vadelmat herättivät tällä kertaa suurempia tuntemuksia kuin perinteiset mansikat, joten ne pääsivät framille tässä jälkiruuassa, yhdistettynä balsamicon. Tässä käytin pidempään kypsynyttä balsamicosiirappia, joka on myös ohutta balsamicokastiketta makeampaa. Kirjoitinkin siitä oman jutun, joten se kannattaa vilkaista. Balsamicon happo taittaa myös liikaa makeutta, ja se sopiikin siksi erinomaisesti suolakaramellijäätelön pariksi. Rakenteen korjasi kuntoon pekaanipähkinägranola, joka oli tietenkin kotikutoista.

[left]

Vadelmat ja balsamico jäätelölle

Tarvitset:
1 kourallinen vadelmia (suosi kotimaista, ettei synny vatsanväänteitä)
2 rkl balsamicosiirappia
3 rkl pähkinä granolaa
2-3 palloa SIA:n Toffee-merisuolajäätelöä

Valmista näin:
Kokoa kuppiin ja tarjoile makeannälkään 🙂

[/left]

[right]

[/right]

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?