Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Suolaiset kasvisletut ulkotulella – muruletut

kasvistäytteiset letut
maukkaat letut

Yhteistyössä Elovena

Kesä on ulkona kokkailun parasta aikaa, ja mikäs sen kesäisempää, kuin Muurikalla paistetut letut. Vaikka muurinpohjaletut mansikoiden ja vaniljajäätelön kanssa ovat parhautta, tein tällä erää suurempaan nälkään ruokaisia suolaisia lettuja.

Lettuihin tuli täytteeksi Elovenan Muru Kaurajauhista sekä juustoraastetta. Jos haluaa lihaisampaa ruokaa, voisi täytteenä kauttaa paistettua jauhelihaa. Lisukkeeksi tein raikkaan tomaatti-sipulisalaatin, joka ei ole kovin monimutkainen, mutta sitäkin maistuvampi.

Ehdin paistaa noin puolet letuista ulkona, kunnes kamera ylikuumeni auringossa ja kotakeittiön kuumuudessa. Kyllä siinä paahteessa tuli itsellekin aika hiki. Oli pakko siirtyä tekemään loput letut sisätiloihin – joskus voi käydä näinkin!

kasvistäytteiset letut

Muruletut & tomaatti-sipulisalaatti

Tarvitset lettuihin:
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 ps Elovena Muru Kaurajauhista
150 g juustoa raastettuna

Tarvitset salaattiin:
4 tomaattia
2 kesäsipulia varrella
3 rkl oliiviöljyä
pippuria ja suolaa

Valmista näin:
Jos valmistat letut ulkotulella, laita muurinpohjapannu hyvissä ajoin kuumenemaan.

Yhdistä lettutaikinaa varten maito, kananmunat, vehnäjauhot ja suola. Jätä taikina turpoamaan 15-20 minuutiksi. Valmistele sillä välin muut ainesosat. Raasta juusto ja nosta sivuun. Leikkaa tomaatit ja sipuli pieneksi, laita kulhoon, mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita hyvin ja jätä huoneenlämpöön.

Kun lettutaikina on saanut turvota rauhassa, paista letut yksitellen muurinpohjapannulla. Laita pannulle nokare voita ja lisää sitten vajaa desi taikinaa kuumaan voihin. Annan paistua kunnes reunoissa on hiukan väriä ja käännä sitten. Lisää paistuneelle puolelle suoraan ohut kerros Kaurajauhista ja juustoa. Anna paistua muutama minuutti ja käännä sitten lettu kaksinkerroin, jotta täyte jää letun väliin.

Tarjoile letut lämpiminä raikkaan tomaatti-sipulisalaatin kanssa.

Vilkaise myös alla oleva video koko ruuan valmistuksesta!

Tämän postauksen kuvat on otettu Canonin EOS RP:llä ja video on tehty Samsungin Note 9 -puhelimella.

Arvostan suuresti jos vahingossa eksyt Youtube-kanavalleni 🙂
https://www.youtube.com/alexandertrivedi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?