Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Sunnuntai kävely ja itä-helsingin kotoisimmat blinit

Yhteistyössä: Onni ravintolat

Tammikuu on tähän asti ollut aika vaisu, kunnes tietenkin tuli pieni lumisade sekä pakkaset. Tätä ennen ollut 0 sää on aivan loistavaa ulkoiluun, niin lämpötilan kuin hapen kannalta. Alkuvuoden suurimpina haasteita ainakin minulla on ollut yritystoiminnan pyörityksen aloitus ja siitähän sitä stressiä on tullut. Sen sijaan että olisin ollut perjantaina tai lauantaina ulkona, päätin että menemme testaamaan erään brunssin sunnuntaina.

Tässähän on parasta se että saa viettää aikaa puolison kanssa mutta samalla tietenkin nähdä kavereita. Lähdimme meiltä liikkeelle ja määränpäänä oli Vuosaari. Itseasiassa Vuosaarta on aikanaan kutsuttu Nuorasaareksi, joka on sen alkuperäinen nimitys. Yksi meidän seurueestamme asui aikanaan täällä, jonka johdosta seutu oli erittäinkin tuttua. Mielenkiintoista on sekin että tästä rajakylästä on n. 10 minuutin ajomatka Vuosaareen, mutta julkisilla sinne menee lähes tunnin verran.

Koska sunnuntaisin ei ole muuta kuin aikaa, ajattelimme ottaa julkisilla liikkumisen ulkoilusta, joten osan matkasta kuljimme jalan. Paikanpäällä meitä odotti eräs hyvä kavereistani, ja tästä suuntasimme brunssille. Paikan nimi on siis Fregatti joka sijaitsee Columbus ostoskuksen sisällä. Muistelen useamman vuoden taakse, jolloin täällä tuli muutama huurteinen nautittua. Toisaalta, ravintolan omistaa nykyään toinen toimia ja tuote on siitä ajasta selkeästi uudistunut. Esimerkiksi tämän kertaisen brunssin teemana oli blinit ja jos voisin veikata, täällä ei ole aiemmin edes ollut brunsseja.

Saimme onnekaasti ikkunapöydän, jonka jälkeen lähdimme nappaamaan ruokaa. Tavallaan suolakurkut, sienisalaatti, savuporokastike olivat kaikki tutun oloisessa muodossa, joten aika ennakkoluuloisesti kaikkea lähdin maistamaan. Myös pääruokaa löytyi lämpöaltaasta, joka oli kokonaisena kypsennettyä kalaa, juuresten ja buerre blancin kera. Blinejä ei ollut tarjolla kuin kymmenkunta kerralla, joten niissä säilyi ropeus ja maku paremmin. Blinien makumaailma oli selkeä ja erittäin tasalaatuinen, joten lisäkkeetkin pääsivät hyvin esille. Hiukan merellisen miljöön oleva fregatti vähitellen täyttyi erillaisista paikallisista. Olut näytti maistuvan ja tiskillä huomasin valikoimankin olevan melkoinen. Itseasiassa, baarimikkokin tuntui tietävän oluista hyvinkin paljon. Lienee siis selvä, että olohuonemaisuus on tässä paikassa haluttu säilyttää, mutta ruokatuotteen laatu kohentaa. Aikanaan kun ruoka ei tuntunut olevan kummosta. Blinien lisäkkeistä omaksi suosikiksini valikoitui smetana, hunaja ja suolakurkut. Tämä kombinaatio herätti paljon kotona nautittujen blinien fiilistä. Blinien seuraksi oli myös oma suositus olut, joka oli vaalea ja suodattamaton vehnäolut. Semmonen tuli pöytään ja kolmistaan maistelimme sitä. Olihan se aika kivan makuinen, mutta tällä kertaa halusimme pitää nautiskelun hillittiny, joten yksi annos riitti mainiosti kolmelle. Viinisuosituksena blineille oli perinteinen reisling, joka taitaa olla useimpien makuun klasikko.

N. 12 aikoihin tupa alkoi olemaan täynnä ja ruokaa näytti menevän aika kiitettävästi. Nappasin vielä kahvia ja panna cottaa. Toki kermavanukkaat on yleensä annosteltu pienii kippoihin mutta tällä hintaluokalla, ratkaisu oli isohko kulho josta sai kaapia annoksensa. Maullisesti sanoisin että aivan priimaa, mutta niinkuin muukin buffeen kohdalla, esillepanoon voisi käyttää harkintaa. Toisaalta, tämän tyyppisessä paikassa ei makseta vaaleasta pöytäliinasta ja koristeista, vaan konkreettisesta juomasta, ruuasta ja fiiliksestä. Vai oletko eri mieltä? Kuulin myös että, joka kuukaudelle olisi tulossa teema brunsseja, josta voi päätellä että ravintola kokee muutoksia ja kehitystä.

Summarun, minkälainen ravintola Fregatti on minun mielestä tällä hetkellä:

  • Hienon sijaan kotoisa
  • Kalliin sijaan kohtuullinen
  • Tredikkään sijaan perinteinen

Tuhdin 8 blinin jälkeen, oli hyvä sauma ulkoilla. Eksyimme rantaan ja kaunis näkymä yhdistettynä kirpeään meri tuuleen, sai meidät 10 minuutissa kävelemään takaisin. Voisin kuvitella että kesäisellä säällä tämä ranta tulee ruuhkautumaan, jolloin paikallisten ravintoloidenkin paras sesonki alkaa. Onko Vuosaaren ravintola tarjonta ajantasalla vai pitäisikö sitä päivittää? heitäppä ajatuksesi kommenttikenttään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?